Slonie žrádlo

klaura - fotkaklaura, 15. júla 2010
Slonie žrádlo
Foto: klaura

Chutný šalátik na ľahkú večeru ...

5 - 6
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

300 g
4 ks
4 ks
1 veľká
podľa chuti
3 PL
3 PL
3 PL
1,5 PL
1,5 PL




Postup

  1. 1

    Olej, kečup, horčicu, sojovú a worčesterskú omáčmáčku povaríme asi 2 minúty spolu s korením a soľou. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Medzitým si nakrájame na kocočky salámu, vajcia, uhorky, cibuľu, môžeme pridať aj kukuricu, čerstvé rajčiny, tvrdý syr ... Zmiešame s nálevom, pridáme majonézu (nemusí byť) a dáme do chladničky .

Diskusia k receptu

jezibabka1
@klaura prosím Ťa , kde si nabrala ten názov?:)))))))))))) páči sa mi:)))) samozrejme aj receptík, určite urobím, dík :)
samanka
@klaura , robievam, najmä synovi, je schopný jesť slonie žrádlo dva dni po sebe, len ja ešte mám v recepte napísaný aj ocot a cukor (z každého za malú lyžičku)
klaura
@je žibabka ten recept sa proste tak volá ... sama neviem prečo ... :) a nech vám chutí ... :)
torticka
Je to ozaj žrádlo, raz som sa ho objedla. Aj ja tam mám napísané ocot a cukor. Ale ocot nedávam,lebo uhorky sú dosť kyslé (záleží, koľko octu sa dáva do nálevu na uhorky). Ináč je to mňamky.
hrky
ahoj, fajn recept, mám ho už dávno, len trošku iný tiež výborný a rýchly- ja omáčku nepreváram, iba premiešať kečup, horčicu,soľ, cukor, ocot, chili a do toho nakrájať salám, uhorku, cibuľku. tvoj vyskúšam díky)
evanaaa
Možno preto " SLONIE ", lebo by sa ztoho dobre aj slon " nažral ". Receptík sa mi páči, ak ho spravím, tak len bez majonézy, tá sa v týchto horúčavách moc nehodí, chuť to iste nezmení.
stefanus191
neskusal som, vyzera vabne... a co tak dat namiesto majonezy --- biely jogurt???..v tychto horucich dnoch...
marta23
Ja to robím takto: suroviny skoro tie isté len pridám na tento rozpočet (4 vajcia a 4 uhorky....) ešte 500 g tvarohu, najlepšie hrudkovitý a nepridávam žiaden nálev. Veď samotná majonéza je tekutá. Dávam do zmesi priamo koreniny a za kávovú lyžičku kopcom horčicu (môže byť kremžská, podľa chuti) a tiež 4 stredne veľké surové mrkvy pokrájané na malé kocôčky (môže sa aj nastrúhať na jemno na rezančeky) - dodá zmesi aj červenoranžovú farbu, vznikne pestrá zmes. Ale je pre mňa novinka tá saláma. Nabudúce pridám aj ja.
klaura
@marta23 , ďakujem za novú inšpiráciu, vyzkúšam ...
@stefanus191 , bežne majonézu nedávam ani ja - dobré je to aj bez nej ... , ale keď recept idem vystaviť, dodržím ho, nie? :)
alzbetka2
tento recept robievam aj ja, ale trocha inak./ako ho mám napísaný/ chutí aj u nás, tiež ho mám s majonézou a všetko za surova,nič nepreváram, ale vyskúšam aj takto. a ešte, salámu strúham, buď na V-čku alebo na hrubšej strane klasického strúhadla.
lucylee
@klaura robila som, velmi nam chutil, pouzila som kvalitnu sunku a majonezu, ja tie makke salamy moc nemusim, vdaka za recept
helca103
tento recept som dostala od kolegyne asi pred 12timi rokmi a robievam to často . Postup presne ako je tu uvedené akurát ja pridávam aj na drobno pokrájanú zelenú papriku a ako uvádza @lucylee používam šunku nie mäkkú salámu.Stojí to za to vyskúšať aj na obloženú misu.
sylvinka
Toto som voľakedy robievala a normálne som na to zabudla.Diky za pripomenutie.
lenickach
2x odskusany a je vyyyborny, manzelik sa vyjadril, ze chuti este lepsie ako od mojho ocka a to uz je co povedat :)) ukladaaam a DAKUJEM za tento skvely receptik, chvalim :)
klaura
:) ďakujem ... teší ma, že chutí ... :)
iveta14
@jezibabka1 (15.7.2010 23:44)
Ešte kedysi Petr Novotný mal takú reláciu o varení.. tam som prvy krát ten názov počula 😆
A má aj knihu.. receptov , tam ma trochu iné slonie zradlo,, on. Iné ingrediencie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia