Slivkový koláč
Slivkový koláč

Slivkový tart s orechovou posýpkou fotorecept

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 2. decembra 2021
35 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
200 g
100 g
1 ks
1 ks
 štipka
2 PL mleté
600 g očistené
Posýpka:
3 PL
2 PL
1 PL
1 PL mleté
50 g




Postup

  1. 1

    Najprv pripravíme cesto, ktoré potrebuje odstáť v chladničke zhruba 2 hodiny. Maslo nakrájame na kocky, pridáme vajce a vymiešame spolu mixérom. Pridáme múku, práškový , vanilínový cukor a soľ a všetko spolu spracujeme na kompaktné cesto. Dáme do misky, prikryjeme a necháme v chladničke odstáť.

  2. 2

    Po odstátí cesto vyvaľkáme na papieri do kruhu a prenesieme do pripravenej formy na tart (priemer 26 cm). Ja to robím tak, že formu dám vnútornou stranou na cesto s papierom ,následne spolu otočím a stiahnem papier z cesta :) Cesto dáme aj na boky formy a následne ho popicháme vidličkou. Dno posypeme mletými orechmi, ktoré vsiaknu šťavu zo sliviek počas pečenia. Namiesto orechov môžete použiť aj detskú krupicu.

    Slivkový tart s orechovou posýpkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Slivky som rozrezala na štvrtiny, no ak máte väčšie, tak môžete na šestiny. Ukladáme ich na cesto do kruhu jednu vedľa druhej a začíname po obvode. Pokiaľ nechcete posýpku, stačí slivky posypať hnedým cukrom ( 2 PL), ktorý počas pečenia krásne skaramelizuje. Koláč dáme piecť na 180 °C ( s ventilátorom) na zhruba 35 minút. V polovici pečenia dáme na koláč posýpku a pečieme ďalej až kým kraje nechytia farbu. Po upečení ho necháme úplne vychladnúť a až potom krájame.

    Slivkový tart s orechovou posýpkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia