Slivkový koláč

Slivkový pšenovník s jogurtovo-makovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

15-20 minút
na 170-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pšeno prepláchneme niekoľkokrát horúcou vodou, aby sme ho zbavili horkosti. Potom ho zalejeme mliekom so štipkou soli a uvaríme na hustú kašu.
  2. Do horúcej kaše vmiešame maslo, vanilku a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Vmiešame nastrúhanú citrónovú kôru z umytého citróna, vyšľahané žĺtky a nakoniec vyšľahané bielky s cukrom.
  3. Do silikónových foriem (napr. ako na muffiny) nastriekame hmotu, na ňu položíme polovičky sliviek, posypeme trstinovým cukrom a vložíme do rozohriatej rúry na 170–180 °C. Pečieme asi 15 –20 minút. Necháme vychladnúť a až potom vyberieme z formy a posypeme práškovým cukrom.
  4. Servírujeme s jogurtovou omáčkou. Tú urobíme tak, že tučný tvaroh v miske zmiešame s cukrom, jogurtom, so zrnkami vanilky a s mletým makom.