Slivkový koláč
Slivkový pšenovník s jogurtovo-makovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
15-20 minút na 170-180 °C |
Postup- Pšeno prepláchneme niekoľkokrát horúcou vodou, aby sme ho zbavili horkosti.
Potom ho zalejeme mliekom so štipkou soli a uvaríme na hustú kašu.
- Do horúcej kaše vmiešame maslo, vanilku a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Vmiešame nastrúhanú citrónovú kôru z umytého citróna, vyšľahané žĺtky a nakoniec vyšľahané bielky s cukrom.
- Do silikónových foriem (napr. ako na muffiny) nastriekame hmotu, na ňu položíme
polovičky sliviek, posypeme trstinovým cukrom a vložíme do rozohriatej rúry
na 170–180 °C. Pečieme asi 15 –20 minút.
Necháme vychladnúť a až potom vyberieme
z formy a posypeme práškovým cukrom.
- Servírujeme s jogurtovou omáčkou. Tú urobíme tak, že tučný tvaroh v miske zmiešame s cukrom, jogurtom, so zrnkami vanilky
a s mletým makom.
|