Slivkový koláč

Slivkovo-ríbezľový hrnčekový koláč (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Chutný rýchly koláč s ovocím. Hrnčekových receptov je veľa, ale možno sa niekomu zíde.

Suroviny

Postup

  1. Hrnček mal objem 320 ml.
  2. Očistené a odkôstkované slivky narežem na menšie kúsky - nedochucujem - a pridám k ním čierne ríbezle (od dobrých susedov). Zvyčajne dávam iba slivky.
  3. Múky zmiešam s cukrami, práškami do pečiva a štipkou soli.
  4. Slivky s čiernymi ríbezľami primiešam k múčnej zmesi. Miešam, aby sa v nej poriadne obalili.
  5. Následne pridám rozšľahané vajcia, roztopené vlažné maslo, mlieko a vymiešam dokopy všetko na tuhšie cesto.
  6. Rozotriem na tukom vymastený a hrubou múkou vysypaný okrúhly 26 cm plech.
  7. Upečiem vo vyhriatej rúre na 180 stupňov za cca 47 minút. Kontrola špajľou. Pečte podľa svojej rúry.
  8. Vychladený koláč som poliala punčovo – jogurtovou polevou, ktorú som si pripravila podľa vlastnej chuti a množstvo surovín je orientačné.