Slivkový koláč
Slivkovo-ríbezľový hrnčekový koláč (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Chutný rýchly koláč s ovocím. Hrnčekových receptov je veľa, ale možno sa niekomu zíde.
Postup
- Hrnček mal objem 320 ml.
- Očistené a odkôstkované slivky narežem na menšie kúsky - nedochucujem - a pridám k ním čierne ríbezle (od dobrých susedov). Zvyčajne dávam iba slivky.
- Múky zmiešam s cukrami, práškami do pečiva a štipkou soli.
- Slivky s čiernymi ríbezľami primiešam k múčnej zmesi. Miešam, aby sa v nej poriadne obalili.
- Následne pridám rozšľahané vajcia, roztopené vlažné maslo, mlieko a vymiešam dokopy všetko na tuhšie cesto.
- Rozotriem na tukom vymastený a hrubou múkou vysypaný okrúhly 26 cm plech.
- Upečiem vo vyhriatej rúre na 180 stupňov za cca 47 minút. Kontrola špajľou. Pečte podľa svojej rúry.
- Vychladený koláč som poliala punčovo – jogurtovou polevou, ktorú som si pripravila podľa vlastnej chuti a množstvo surovín je orientačné.