Slivkové pyré s karamelovým jogurtom

Matúš Kopčo
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 7. decembra 2017 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Slivkové pyré s karamelovým jogurtom Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 min
príprava

Suroviny

Kniha dopredaj

Postup prípravy

  1. 1

    Cukor a med rozpustíme na karamel do zlatohneda. Stiahneme z ohňa a rýchlo pomocou varešky vmiešame sódu. Napenený karamel opatrne vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme vychladnúť.

  2. 2

    Po vychladnutí polámeme na menšie kúsky a zmiešame s jogurtom.

  3. 3

    Slivky, ktoré sme predtým namočili na pol hodiny do horúcej vody, rozmixujeme na pyré. Podávame v sklenených pohároch. Najprv vychladené pyré a navrch jogurtovú zmes.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist