Slivková zmrzlina - naša najlepšia (fotorecept)

Autor receptu: renama

Dostali sme slivky, nechcelo sa mi v tom teple zavárať, niečo šlo do mrazničky, niečo na koláč..............a keďže bolo veľmi teplo skúsila som zmrzlinu. Ujo Google mi ponúkal len s alkoholom, či vajíčkami, ja som chcela pre deti niečo rýchle a chutné :) po prvej skúšobnej dávke som hneď robila druhú a tú som už aj nafotila.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Slivky umyjeme, odkôstkujeme, podlejeme troškou vody a podusíme cca 30 min. Záleží to od toho, aké sú tvrdé. Ja som mala krásne tvrdé slivky vhodné na zaváranie :)
  2. Vypneme a pridáme trstinový cukor. Môžete aj med, či klasický cukor, komu čo chutí. Pridávajte podľa chuti. Keďže ja som mala slivky kyslejšie, dala som viac cukru. Ak budú sladučké, nemusí tam ísť toľko. Premiešame, cukor sa rozpustí a necháme vychladnúť.
  3. Po vychladnutí slivky ponorným mixérom mixujeme a v druhej nádobe vyšľaháme šľahačku. Nemusí byť úplne tuhá, stačí, ak bude mať rovnakú konzistenciu ako slivky. Šľahačku pridáme k slivkovej mase a premiešame.
  4. A už je zmrzlina pripravená na zmrazenie. Niekde som čítala, že ak sa dá mraziť zmrzlina, je potrebné ju každú polhodinu premiešať. Priznám sa, premiešala som len dvakrát, zabudla som na ňu ;) Prvýkrát som premiešala po hodine a ochutnala, čo som robiť nemala. Úžasná chuť. Pribehli hneď moje malé "kobylky" a keď videli, že mama už ochutnáva, nevedeli prestať ani oni. Prvá naša slivková zmrzlina keď poriadne ztuhla ostala len na jednu dávku, všetko sme s deťmi vyjedli, keď sme premiešavali :) Takže odporúčam neochutnávať. ;) Dobrú chuť :)