Slivková galettka so špaldovou múkou fotorecept

skatulka - fotkaskatulka, 19. septembra 2015
Slivková galettka so špaldovou múkou (fotorecept)
Foto: skatulka

Galette pochádza z francúzskej kuchyne. Ide o chrumkavé koláče, plochého, nepravidelne okrúhleho tvaru. Môžu byť pripravované na sladko ale aj na slano.

10 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

2,5 hrčeka
0,5 hrnčeka
200 g
2 P1
 štipka
Na vrch:
1 kg
0,5 hrnčeka
1 PL




Postup

  1. 1

    Cesto si pripravíme z múky, vody, masla, cukru a štipky soli. Odložíme aspoň na 1 hodinu do chladničky.

  2. 2

    Očistíme si slivky a zmiešame ich s cukrom a škoricou.

  3. 3

    Cesto vyvaľkáme do kruhu. Ak chcete menšie koláčiky, môžete cesto rozdeliť na viac častí. Prípadne každý naplniť iným ovocím.

    Slivková galettka so špaldovou múkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Slivky naukladáme na cesto tak, aby sme nechali aspoň 5 cm okraj voľný. Cesto na konci zahneme dovnútra koláča .

    Slivková galettka so špaldovou múkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme na 200°C asi 50 minút.

    Slivková galettka so špaldovou múkou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

skatulka
Ja som našla podobné recepty, práve pod týmto názvom a s týmto podpisom.Ak sa mýlim, rada sa nechám opraviť. Ako by ste nazvali tento recept vy?
kucharka
Dnes upečená. Mne sa ale nepodarila tak krásne ako tebe.... vytieklo mi veľa slivkovej šťavy, neviem prečo.... je to vidieť aj na fotke. No čo už. Chutí ale výborne.
Ďakujem za recept.


katka78
@Kucharka (27.9.2017 22:57) Nič si z toho nerob, to bude asi tým krehkým "trhavým" cestom. Ak si všimneš na úvodnej foto, aj autorke pustila šťavu, len to nie je tak explicitne ukázané :-) Ak nejde na výstavu, tak hlavne nech chutí :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia