Plnené kuracie prsia
Plnené kuracie prsia

Slávnostný obed - Kuracie prsia plnené syrom a špenátom v lístkovom ceste

anemarka - fotkaanemarka, 27. februára 2019
Slávnostný obed - Kuracie prsia plnené syrom a špenátom v lístkovom ceste
Foto: Anemarka

Toto jedlo sa perfektne hodí na každú rodinnú oslavu. Či už pripravujete nedeľný obed alebo svadobnú hostinu, toto jedlo si určite zamilujete. :-)

6
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

Na prípravu mäsa:
6 ks
1 bal. mrazený (pyré)
2 PL
3 bal.
6 plátkov
3 strúčiky
1 PL
1 ks
Príloha:
1 bal.
 (mix)




Postup

  1. 1

    Na masle si podusíme špenát spolu s roztlačeným cesnakom, soľou, korením a štipkou muškátového orieška. Pridáme aj smotanu (ja som smotanu nemala, tak som len dolievala vodu podľa potreby a výsledok bol rovnako chutný).

  2. 2

    Kuracích pŕs potrebujeme toľko, koľko ľudí máme. Teda 6 kuracích pŕs = 6 ľudí. Samozrejme, všetko závisí na veľkosti mäsa, keďže sa môže stať, že jedno mäsko môže byť pre niekoho priveľa. Každé mäso narežeme po dĺžke do tvaru kapsy, plníme poduseným špenátom, na ktorý položíme plátok syra. Nezabudnite mäso posoliť.

  3. 3

    Naplnené mäso položíme na polovicu lístkového cesta (Použila som cesto, ktoré bolo dopredu rozvaľkané, teda jedna polovica tohto cesta stačí na jedno celé mäso). Okraje narežeme do prúžkov okrem dna, ktoré musí ostať celé. Prekladáme jeden prúžok cez druhý. Vytvoríme tak krásny kabátik. Fantázii sa medze nekladú.

  4. 4

    Plech si vyložíme papierom na pečenie a naň ukladáme pripravené mäso. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a zapekáme na 200 °C asi 45 minút.

  5. 5

    Ako prílohu som zvolila hranolky a doplnila mix šalátom. Všetkým veľmi chutilo a preto verím, že bude aj vám. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

anemarka
@Angelikasch (27.2.2019 23:32)

Nuž neostáva mi nič iné ako sa priznať, že jedlo bolo tak chutné až som to nestihla :D No mäsko bolo krásne upečené, syr lahodne vytekal a špenátik neodolateľne voňal.
evia
Pečenie 45 min. na 200 oC- nespáli sa cesto pri takom dlhom pečení? Treba to sprvu prikryť?
anemarka
@Evia (1.3.2019 12:46)

Ja som to piekla presne takto, bez prikrytia a nespálilo sa mi. Vyšlo to presne takto ako to vidíte na fotke :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia