Strukovinová polievka
Strukovinová polievka

Slávna antirakovinová polievka fotorecept

sracz - fotkasracz, 15. júna 2017
Slávna antirakovinová polievka (fotorecept)
Foto: sracz

Sľúbil som Vám niečo nové, pre zdravie, nerušený chod zažívacieho traktu a naviac aj pre štíhlu líniu. Vždy som sa snažil by „galanterný” ku Zobraziť celý popisSľúbil som Vám niečo nové, pre zdravie, nerušený chod zažívacieho traktu a naviac aj pre štíhlu líniu. Vždy som sa snažil by „galanterný” ku krajšej nežnej časti populácie našej spoločnej Matičky Zemi. Preto nezabúdam, že míľovými skokmi sa aj ku nám rúti leto a ony sa nám potrebujú predviesť v nových plavkách. Motivácia z rcp „Dr. Fuhrman´s famous anti-cancer soup” v „Jedz aby si žil” na str. 264. Množstvo surovín v rcp je však pre veľkú rodinu. Stačí ½, možno 1/3. .… sľuby sa majú dodržiavať!

10-12
porcií
30-45 minút
príprava
150-180 minút
tepelná úprava

Suroviny

120-150 ml suchý
120-150 ml suchá
1 200-1 500 ml vlažná
4 ks stredná
6-8 ks stredná
3-4 ks stredný
2-3 zväzky
2  kg
1 125-1 350 ml (ako náhrada za karotku)
2 zväzky
450-500 ml (ako náhrada za čerstvý)
2 PL
225 ml mleté
225-250 ml (šampiňóny, shiitake, cremini, hliva ustricová)




Postup

  1. 1

    Časť zeleniny na ukážku, ja som ešte pridal viazaničku čerstvého mladého špenátu.

    Slávna antirakovinová polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do väčšieho hrnca som nasypal po ½ hrnčeka suchého hrášku a fazule, zalial 6 hrnčekmi vody, priviedol do varu a pri zníženej teplote nechal 33´ povariť.

    Slávna antirakovinová polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým som očistil a pokrájal všetky pripravené ingrediencie; cuketky, kel toskánsky, špenát, stonky zeleru a inšô.

    Slávna antirakovinová polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Postrúhal cibuľu, pokrájal pór, pripravil zmes korenín Mrs. Dash (môžete použiť bársakú zmes korenín, mala by však byť bez soli)...

    Slávna antirakovinová polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...a postupne ich pridával do hrnca s variacimi sa strukovinami.

    Slávna antirakovinová polievka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravená dávka bola naozaj veľká, tak som musel vždy počkať, než sa jej množstvo dusením postupne zredukovávalo.

    Slávna antirakovinová polievka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podľa originálneho rcp som si pripravil aj huby (na obr. sú: portobella, šampiňóny a cremini)

    Slávna antirakovinová polievka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Keď sa suroviny v hrnci dusením dostatočne zredukovali, trvalo to asi 40´, posypal som ich 2 kopcovitými PL zmesi Mrs. Dash a zalial karotkovou šťavou, ktorou som nahradil surovú karotku (mrkvu).

    Slávna antirakovinová polievka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Listová zelenina sa uvarí veľmi rýchlo, pridal som ju, postupne na štyri razy, do hrnca až teraz.

    Slávna antirakovinová polievka (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    V tejto časovej relácii je potrebné z hrnca odobrať ½ objemu polievky a v kuchynskom robote ho rozmixovať, spolu s kešu orieškami, na hladkú konzistenciu; ja som túto časť vynechal, do polievky pridal pokrájané huby (časť šampiňónov som odložil na posyp pri servírovaní), nechal dobrú pol hodinku povariť, až strukoviny úplne zmäkli.

    Slávna antirakovinová polievka (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Takto uvarená polievka získala krásnu zdravú zelenú farbu! Dovoľujem si pridať aj poznámku, ktorou Dr. Joel Fuhrman končí svoj originálny rcp: šťava, pripravená z organických karotiek a zelerových stonkov, zvýrazní chuť tejto polievky na maximálny stupeň!

    Slávna antirakovinová polievka (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Servíroval som ju ozdobenú plátkami šampiňónov a na jemno pokrájaným stonkovým zelerom (asi po PL).

    Slávna antirakovinová polievka (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Na oko pôsobí celkom príťažlivo. Ja som ju jedol 3 razy 3 dni po sebe a akosi jej neubúdalo. Aj Vy si, prosím, množstvo surovín zredukujte podľa vlastnej predstavy, lebo ak ma budete nasledovať a uvaríte túto polievku v „plnej zostave” ako 10 porcií, vraj, budete ma „spomínať”, až sa mi bude čkať!

    Slávna antirakovinová polievka (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Na druhý deň mi však pani, ktorá ma pri sebe strpí, odmietla jesť túto, podľa nej pôstnú polievku, tak som jej ju musel „nadstaviť” uvareným párkom a „volským okom”! Tretí deň už túto „zoštíhľujúcu” polievku, odmietla jesť rozhodne a kategoricky. Krémová konzistencia aj tejto polievky však „provokuje”! Podľa rady experta na slovo vzatého, prof. Fedora Malíka, je ku krémovej polievke vhodný mladý Müller – Thurgau. Pamätám sa, že niekedy okolo roku 1985 som sa v Tepliciach v Čechách, dobrovoľne obetoval na prísne „mäsovú” diétu 8A, ktorú dozorovaj MUDr. Brůža. Aj vtedy sme mali povolené a odporúčané, denne vypiť 500 ml suchého vína ako strik, alias „fröč”. Za 21 dní som „zhodil” 13, 75 kg. … ale dlho mi to však nevydržalo!

    Slávna antirakovinová polievka (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

haji
Zajímavá polévka, vypadá to pomalu jako hrnečku vař, bo roste a roste, začínáš v jednom hrnci a končíš v štyroch. Potom už je doma pánom polievka, ne kuchár haha
violetacamorova
Tiež som si navarila chudnúcu kapustovú, bolo jej snáď na týždeň, ale nemal kto jesť, Vôbec sa nečudujem vašej milovanej polovičke.... Ale keď príde "záchvatik" zdravého jedenia, dopadne to aj takto. Pekný večer prajem....
mitzy
Super polievka! 5* a ukladám si. No to s tým letom a plavkami je to vždy tak a je jedno, či ženy alebo muži-chceme sa cítiť dobre. Tiež som prešla na letný režim varenia a rawenia :)
popoluska340
Polievocka sa mi paci ukladam do kucharky na vyskusanie.Spravim mensie mnozstvo,lebo manzel by mi to nezjedol,ale ja mam rada taketo zdrave jedla.
rela
Z takého množstva surovín sa toho nedá uvariť málo. Vyzerá veľmi chutne ale tak maximálne na dva dni :-) Hviezdičiek si zaslúžiš rovných 5.
1x zahra
sonulienka
Fantastická polievočka ale tiež pre mňa a manžela by bola asi na týždeň. Určite zredukujem potraviny a vyskúšam. Ďakujem za výborný recept a pozdravujem.
Už je uložený recept v KK.
bubaya
Hrach, fazuľa, mrkva, šťava a hríby....to sa tá rakovina zľakne takej explozívnej nálože a spolu s vetrami odhrmí do nenávratna? Odporúčam uvoľňovať vetry na voľnom priestranstve, aby vám nevyvalilo tírštoky.
patroveckypitrs
Vzal som si príklad od teba s polievkou. Ja som to všetko pripravil nakrájal, dal do pomalého hrnca a zalial vodou. Nastavil na štyri hodiny a robí sa sama. Potom napíšem ako chutila.
charllote
Vyzerá to naozaj super a všetky tieto ingrediencie mám rada , takže polievočku určite vyskúšam :)
kecupicek
Super výbušná zmes! Nám doma stačí, ak uvarím Chili con carne a s chlapmi sa nedá vydržať. Najlepšie by bolo podávať ju na chate a poslať všetkých v rojnici do lesa na huby, niekoľko dní za sebou. Prišli by vyvetraní a štíhli.