Slávky vyprážané
Autor receptu: eraserhead
Postup
- Potrebujeme čerstvé slávky.
Tieto špičkou noža otvoríme. Je potrebné dávať si pozor aby ste si nespôsobili úraz, nakoľko čerstvé slávky budú odolávať.
- Snažíme sa mušle otvoriť tak aby sme ich neporušili. Takže vyberieme umyjeme a osušíme, buď s papierom ale lepšie s bavlnenou utierkou (mám ich zopár z Indie, aspoň na tej vysačke je to napísané). Všetko robíme s citom.
- Obalíme v múke.
- Potom dáme do rozšľahaných vajec kde sme pridali štipku soli.
- A nakoniec obalíme v postrúhanom chlebe. Dá sa použiť aj čerstvý chlieb alebo pečivo ktoré necháme zamraziť a potom nastrúhame, prípadne použite strúhanku hrubšieho zrna.
- Vyprážame dozlata v horúcom oleji. Odložíme na papier pre odstránenie prebytočného oleja. Okamžite podávame.