Slávky vyprážané

Autor receptu: eraserhead

2
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme čerstvé slávky. Tieto špičkou noža otvoríme. Je potrebné dávať si pozor aby ste si nespôsobili úraz, nakoľko čerstvé slávky budú odolávať.
  2. Snažíme sa mušle otvoriť tak aby sme ich neporušili. Takže vyberieme umyjeme a osušíme, buď s papierom ale lepšie s bavlnenou utierkou (mám ich zopár z Indie, aspoň na tej vysačke je to napísané). Všetko robíme s citom.
  3. Obalíme v múke.
  4. Potom dáme do rozšľahaných vajec kde sme pridali štipku soli.
  5. A nakoniec obalíme v postrúhanom chlebe. Dá sa použiť aj čerstvý chlieb alebo pečivo ktoré necháme zamraziť a potom nastrúhame, prípadne použite strúhanku hrubšieho zrna.
  6. Vyprážame dozlata v horúcom oleji. Odložíme na papier pre odstránenie prebytočného oleja. Okamžite podávame.