Slávky s medveďom fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 17. apríla 2011

....teda skôr s medvedím cesnakom :-) keď som pred pár dňami videl na vareche perfektný recept od @eraserhead vedel som, že už Zobraziť celý popis....teda skôr s medvedím cesnakom :-) keď som pred pár dňami videl na vareche perfektný recept od @eraserhead vedel som, že už dozrel čas a musím si pripomenúť chuť dovolenky, vôňu mora, západ slnka, pohár bieleho a mušle na tanieri...

3
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
3-4 strúčiky
200 ml




Postup

  1. 1

    ...určite každý kto pripravoval mušle vie, že sa vyhadzujú tie ktoré sú otvorené pred tepelnou úpravou a tie, ktoré sú zatvorené po tepelnej úprave... poslednou dobou som dosť lenivý, tak som kúpil mušle, ktoré už boli očistené a musím povedať, že celkom dobre, tak som ich už len mierne dočistil...

    Slávky s medveďom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...nakrájanú cibuľu a cesnak som osmahol na olivovom oleji, potom som pridal slávky, podlial som ich vínkom a zakryl pokrievkou. Netreba aby boli celé zaliate, takto sa robili vo vínovej pare a páčilo sa im to. Po minútke som ich v hrnci poriadne potriasol, aby sa olivoli s cesnakom a vínkom dostal všade, kde chcel. (teda hlavne do mušlí) potom som tak spravil ešte asi 5x a stihol som aj nakrájať medvedí cesnak...

    Slávky s medveďom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...celá príprava trvá možno 5 minút, keď sa slávky otvorili, podusil som ich ešte minútku, potom som vypol plyn, nakrájaný medvedí cesnak som hodil do hrnca a nechal odpočívať asi 60sek. medzitým som si pripravil foťák a upratal som bordel na linke. Na tanieri som ozdobil petržlenovou vňaťou a podával s bagetkou, tá omáčka bola super. Soliť netreba, sú slané tak akurát, veď žijú v mori :-)...dobrú chuť

    Slávky s medveďom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

alexdidi
Prííííma......škoda, že mi je ťažké sa k nim dostať.....
evusik
jednoduché, krásne a určite chutné....
cica2
@enerrgizer , krásny a zaujimavý recept ale ešte som mušle nejedla...akú to ma chuť?
enerrgizer
ďakujem za komentáre... @cica2 chutí to ako ... mušle :-) pokiaľ máš rada ryby a morské príšerky, sklamaná nebudeš, je to výborné jemné mäsko a nie je ho veľa...
cica2
ryby zbožňujem ale morské príšerky som ešte nejedla :)..... myslím že určite by mi to chutilo ale to by mi musel niekto aj tak krásne pripraviť, ako to máš ty :))
babav
Vyborny recept ,jednoduchy a chutny! Nepoznam medvedi cesnak,
ako sa pestuje a aku ma chut?Tiez by som rada vedela povod nazvu
"slavky".U nas ich volame "mussels".
barborao
tak toto ano! mudra kombinacia. medvedieho cesnaku su plne lesy a musle su tiez v sezone! dakujem za inspiraciu!!
remcula
No, já jsem slávky ještě nikdy nejedla a neumím je tedy upravit, ale řeknu ti, že to vypadá moc jedle.
janger
Moj muz ich tiez robieva (trosku inac)...V Holandsku sa ich skonzumuje velaaaaa....Ten hlavny obrazok je krasny!
fejton1
enerrgizer. prosim ťa kde chodiš na ten cesnak. Aj ja som z košic a neviem kde rástie.Ďakujem.
enerrgizer
@fejton1 ...medzi Myšľou a Bohdanovcami, po ľavej strane, je tam taká chalupa pod lesom a v tom lese ho je naozaj dosť, ale už asi bude kvitnúť a to by sa už nemal zbierať...
hannah22
super receptík, včera som pred Dargovom kúpila m.cesnak tak už len kúpiť slávky a skúsiť, lákave ... :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia