Slávky s fazuľou

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 23. októbra 2012

Ak by mi niekto povedal, že pripravil morské plody s fazuľou, tak sa minimálne pousmejem. Mne sa to omylom podarilo.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g veľké
200 g
200 g mrazené




Postup

  1. 1

    Robil som na večeru bucatini s krevetami, slávkami a krabími tyčinkami. Nič zložité: uvariť bucatini (alebo špagety), na olivovom oleji speniť cesnak, pridať slávky a krevety, trochu opražiť, zaliať paradajkami v konzerve, pridať krabie tyčinky, podusiť, dochutiť a je to. Rýchle, zdravé, chutné. Čo čert nechcel, bez okuliarov som siahol po konzerve, ktorá síce mala na vinete paradajku ale okolo nej kopu malých fazuliek, ktoré som si nevšimol – slovom otvoril som fazuľu v paradajkovom náleve a zalial opražené krevety a slávky. No čo už, vyhodiť mi to bolo ľúto. Tak som to dochutil a naservíroval.

  2. 2

    Chutilo to ako, ťažko k niečomu prirovnať, asi ako krevety so slávkami a fazuľou. Ale vážne. Bolo to výborné a určite si to zopakujem. Ak naberiete odvahu - skúste aj vy.

Diskusia k receptu

nonna
Neni dôvod, aby to bolo nejediteľné, či dokonca nechutné. NIČ zlého tam nie je, všetko príma chute /až na ten olivák, aspoň pre mňa/. Ukladám do KK a vyhadzujem na FBčko.
lusinkab
.....nahodou je to uplne normalne,ked som pracovala v jednej restauracii v UK specialne zameranu na morske prisery tak sme podavali calamare s fazulou,klobasou a rucollou na vrchu,tak isto to bol tuniakovy steak s fazulou....ked to pekne dochutis tak s tym nemas co pokazit.Ja mam slavky v cestovinach najradsej v paradajkovo - pikantej ,ale milujem ich na vsetky mozne sposoby.Momentalne mam teraz to stastie,ze ich mam zadarmo kedze kamene na ktorych su prisate mam 20 minut pesky od domu,takze ked na nas pride chut,len sa zoberieme a ideme si vylovit cerstve,len som sa po prvy krat pekne popalila kedze mna blondinku nenapadlo,ze su priamo vybrate zo slanej vody a tak som tam pridala sol od oka :-)))) a tu chut si nevies predstavit ......
rybarkuchar
@lusinkab , tak to ti tak trochu závidím. Vaskúšal som si ten pocit cez dovolenku. Bývali sme 500 m od farmy na slávky - jedol som ich každý deň.
rybarkuchar
@michsamant , tak to si trafila klinec po hlavičke. Na takéto trhy sa dostanem zhruba raz za rok počas dovolenky. Tu by som si určite vybral. Úprimne Ti závidím. Rovnako prostredie v ktorom žiješ je z pohľadu gastronómie rajom. Tvoje recepty ma vždy potešia.
nonna
Áaaano a je na to dôvodov viac než dosť. Ale samo, rob si podľa svojho uváženia, ja si tam švihnem maslo.
nazarboncuk
toto je zabavne. skúste si dať do google nasledovne: "je olivový olej nezdravý"? uvidíte čo vam vyhodí... apropo dobrý olivový olej je ľahko rozpoznať od všelijakých "patokov". tomu, ze niekomu nechutí a musí sa o ňom zmieňovať v negatívach pri každom jednom recepte, celkom nerozumiem...
nazarboncuk
@rybarkuchar no ano čítala som tie prieskumy, mam z nich zmiešane pocity :) hej a všetko čo má označenie "bio" ma desí (hlavne v Bille) ;)
rybarkuchar
@nezarboncuk - je to ťažké. Toho roku som prvý krát zasadil paradajky s cieľom: budem mať bio paradajky.Žiadne striekanie, žiadne umelé hnojivá. Čo myslíš ako to dopadlo? Polovica vykapala. Zbytok som stihol postriekať proti plesni. Čo je najhoršie, ani tým rybám sa nedá veriť. Polovica je dochovaná na farmách, kde ich kŕmia všakovakým svinstvom.
nazarboncuk
vyrastala som na dedine, to iste robili moji starí rodičia 10 rokov dozadu, jeden rok vsetky paradajky splesniveli a druhy raz sa uz vo veľkom striekali :D takže take bio. ale chutili nenormalne dobre :)
lusinkab
@nazarboncuk no to viem ako myslis,ja osobne neverim na tie blbosti bio a organic,free range atd........,ked si kupim organic kurca na polievku a nema v sebe ni kus masti a zcvrkne sa mi na polovicu objemu,tak nech mi nikto nehovori,ze je organic a volne si pobehovala po trave.To iste so zelenninou sa mi stalo organic paradajky a od paradajok co sme pestovali v zahrade na mile daleko :-) plus ked mame dovazanu zeleninu zo zahranicia na SK nikdy to nebude bio kedze asi si vie kazdy normalny clovek domysliet ako dlho to k nam putuje a s cim vsetkym to stirekaju aby to dlho vydrzalo :-) to je skor marketingovy tah kedze tieto veci su ovela drahsie.A k tym olivovym olejom,vacsina olejov co sa predava u nas, v danej krajine ani nepoznaju alebo ak ano tak je to nieco co kupis v danej krajine za smiesne peniaze,su to proste spolocnosti ktorych vyroba ide priamo na export (ale nie len slovensko ale aj ostatne krajiny) tak to funguje zo vsetkym dobre a kvalitne si nechat a zvysok poroztrusovat kde sa da.
nazarboncuk
inak co uz je dnes vlastne bio ked v pôde vode a vzduchu je všelijaký sajrajt. nevyznam sa veľmi v týchto veciach a príliš ich neriešim, ale je pravda, že napr. jablká si radšej kúpim u tety na trhu, mletú papriku od madarov z tržnice, keď nič iné, aspoň s nimi prehodím zopár slov:) každý sa stravujeme a žijeme podľa vlastných možností a svedomia a mňa nejaké prieskumy, výskumy, reklamy nepresvedčia čo mám jest a čo nie. amen! :D @rybarkuchar , prepac ze Ti "lezem" do receptu..
rybarkuchar
Všetko čo píšete je pravda. Ale oveľa horšie je že, ja to viem, vy to viete, oni to vedia a nikto s tým nič neurobí.. Hlavne na Slovensku núti ľudí ekonomická situácia nakupovať lacné potraviny - no a to je väčšinou dovážaný odpad, ktorý valcuje našich poľnohospodárov.
nazarboncuk
@lusinkab Ty si scestovaná, máš skúsenosti, ja som taky lokal patriot, neviem ako to vo svete chodí, ale ako tak pozerám, rovnako ako unás :)
zirafninka1
To DDT v olivovych olejoch (a vo vsetkom) je nas stary hriech... Nikde uz nedopestujeme nic "bio" ked je zem presiaknuta kadecim. V minulosti sa tym "cukrovalo" vsetko. Aj vodne plochy proti komarom. aj polnohospodarske pody proti skodcom... DDT je takmer vsade zakazane, ale doteraz je aj na miestach daleko od ploch, ktore boli striekane...
matata1
@rybarkuchar ani som nemusela dočítať tvoj recept a hneď som vedela, ako si sa dopracoval k tomuto receptu. Aj mne sa podaril podobný kúsok, len som si svoj omyl uvedomila ešte pred tým, ako som fazule vyliala do jedla. @nazarboncuk a @lusinkab súhlasím s vašim názorom na bio potraviny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia