Slávky

Slávky Marinera - Mejillones à la Marinera (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Rýchle, chutné a ešte k tomu aj zdravé. Recept je podľa Ferran Adrià.

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Slávky poriadne očistíme. Cesnak posekaný najemno opečieme na olivovom oleji.
  2. Pridáme mletú papriku a opečieme. Potom pridáme múku a tiež opečieme.
  3. Prilejeme vodu a poriadne rozmiešame. Varíme okolo 10-15 minút, dokedy omáčka nezhustne a nenaberie na chuti. Pridáme polovičku posekanej petržlenovej vňate.
  4. A hneď za tým slávky. Prikryjeme pokrievkou. Keď sa mušle otvoria (netrvá to dlho), stiahneme z ohňa a posypeme zvyšnou petržlenovou vňaťou. Podľa chuti posolíme, ale väčšinou ani netreba.