Slaná torta
Slaná torta

Slaný pivový pohár pre inšpiráciu

sonulienka - fotkasonulienka, 11. februára 2018

Dnes som robila aj slaný pivový pohár. Vnučka ma poprosila, aby som jej urobila pre svokra, a tak som dnes nezaháľala. Ešte, že mám Zobraziť celý popisDnes som robila aj slaný pivový pohár. Vnučka ma poprosila, aby som jej urobila pre svokra, a tak som dnes nezaháľala. Ešte, že mám manžela, ktorý mi pomohol pri varení obeda.

240 minút
príprava

Suroviny

1,5 bal
250 g
 (v črievku veľký KARIČKA)
2 ks




Postup

  1. 1

    Nič som nefotila, lebo postup tu už mám. Len tak, ako hore píšem, pre inšpiráciu som Vám ho sem dala, ak by ste náhodou potrebovali urobiť pre známeho. Ale postup aspoň popíšem: Toastový chlieb si priložím štyri kusy vedľa seba do tvaru štvorca, vykrojím koleso a natriem nátierkou, ktorú som si urobila z masla, taveného syra a pretlačeného cesnaku. Medzi každé koliesko ešte dám raz salámu a nastrúhaný údeny syr a zas na ďalšie šunku. Takto to striedam až do požadovanej výšky, ako si sami zvolíte. Nátierkou natriete aj okolo celého pohára. Potom na papier na pečenie si poukladáte neúdený syr a dáte si ho na malú chvíľku do rúry, aby sa trochu pustil, tak aby ste ho mohli mierne rozvaľkať. Odmeriate si výšku pohára a o jeden centimeter viac si odrežete syrový plát, ktorý priložíte okolo celého pohára. Klobásu použijete ako rúčku pohára, ktorú na obidvoch stranách trochu odkrojíte zapichnete hore aj dole po štyri špáradlá a zapichnete do pohára. Navrch dáte mascarpone ako penu. Ak máte, je dobré, keď trochou masla prilepíte aj etiketu na pohár. Lepšie to vyzerá. No a ďalej si môžete zdobiť podľa vlastnej fantázie.

    Slaný pivový pohár pre inšpiráciu - obrázok 1
  2. 2

    Oslávenec má 55 rokov, tak som ešte takto upravila okolo pohára.

    Slaný pivový pohár pre inšpiráciu - obrázok 2
  3. 3

    Tu je pohľad, kde je etiketa. Manžel ma zvozil, keď som chcela dať rúčku na bok, že rúčka na pohári býva oproti etikete, nuž čo - ja na pivo nechodím, ale počúvla som.

    Slaný pivový pohár pre inšpiráciu - obrázok 3
  4. 4

    No a takto som strávila nedeľu.

    Slaný pivový pohár pre inšpiráciu - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Hluboce smekám před tvojí tvořivostí, trpělivostí a pracovitostí. Fota i recept sám jsou bezkonkurenční. Mně by to nedrželo po kope ani omylom, se znám. A vedle by byl kýbl plný mojích nervou. Jsi šikulka!! Oslavenec se musel štěstím a radostí tetelit od tej nádhery, vůně i chutí!
1x nika72
motyka
Taktiež, ako Háji - obdivujem. Možno by som urobila, ale musela by som sa veľmi prinútiť.
Robím občas slané torty, toto je výborná inšpirácia, takže ukladám. Ďakujem.
sonulienka
Dievčence srdečne ďakujem potešili ste ma. Už som dávno nič takéto nerobila aj ma to štve svrbia ma ruky a chcela by som niečo ešte urobiť ale nemám pre koho a toto mi fakt prišlo vhod, potešilo ma to. @Haji určite by si to zvládla.
@Motyka ja tiež robím radšej slané aj pečivo aj slané kytice lebo torty ako sladké. Ale keď niekto z rodiny niečo chce či sladké alebo slané rada urobím. A taktiež som už dávno nerobila plienkovú tortu čo by som už tiež sa rada pozabávala, aspoň by mi skorej ušiel čas. Teraz v zime je to pre mňa hrozné byť zavretá dnu.
1x haji
bubaya
To ucho na krígli, to ma položilo - klobása :DDDDDD. Sonulienka, ty si génius v kuchyni, 100 bodov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia