Krupicový nákyp
Slaný krupicový nákyp bez lepku so slaninkou a s pórom
Autor receptu: novalim
Sladký nákyp sme vám už predstavili. Je naozaj výborný. Ale až keď ochutnáte slanú verziu, zistíte, čo vám v živote chýbalo :-). A je jedno, či ste lepkáč alebo bezlepkáč, na tomto slanom nákype z bezlepkovej krupice NOVALIM si zaručene zamilujete. Reči bokom, poďme variť :-).
16 porcií |
25 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Na oleji orestujeme na krúžky nakrájaný pór s na kocky nakrájanou slaninkou.
- Odstavíme a necháme vychladnúť.
- V mise zmiešame žĺtky s tavrohom a so smotanou, vyšľaháme. Do zmesi pridáme pór so slaninkou, krupicu, nasekané bylinky a premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahané bielky.
- Vylejeme na vymastený plech, posypeme nastrúhaným syrom a pečieme na 180 stupňov cca 30 minút.