Krupicový nákyp

Slaný krupicový nákyp bez lepku so slaninkou a s pórom

Autor receptu: novalim

Sladký nákyp sme vám už predstavili. Je naozaj výborný. Ale až keď ochutnáte slanú verziu, zistíte, čo vám v živote chýbalo :-). A je jedno, či ste lepkáč alebo bezlepkáč, na tomto slanom nákype z bezlepkovej krupice NOVALIM si zaručene zamilujete. Reči bokom, poďme variť :-).

16
porcií
25 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na oleji orestujeme na krúžky nakrájaný pór s na kocky nakrájanou slaninkou.
  2. Odstavíme a necháme vychladnúť.
  3. V mise zmiešame žĺtky s tavrohom a so smotanou, vyšľaháme. Do zmesi pridáme pór so slaninkou, krupicu, nasekané bylinky a premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahané bielky.
  4. Vylejeme na vymastený plech, posypeme nastrúhaným syrom a pečieme na 180 stupňov cca 30 minút.