Slaný koláč s tofu, paradajkami, bazalkou a syrom (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Slaný koláč s oblohou plnou chutí a bohatou na bielkoviny... (1 ks - cca 2135 kJ)

2
porcie
30 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z múky, droždia, vody, soli a oleja vymiesime cesto a necháme ho 20 minút odpočívať.
  2. Medzitým na panvici rozohrejeme PL oleja a opražíme na ňom nakrájanú cibuľu do sklovita.
  3. Potom pridáme vodu, ČL horčice a pretlak...
  4. ...premiešame, na chvíľu odstavíme z plameňa, pridáme soľ, oregano a roztlačený cesnak.
  5. ...takisto rozmrvené tofu...
  6. ...zamiešame, prehrejeme a odstavíme.
  7. Cesto rozdelíme na dve polovice, rozvaľkáme do tenka a potrieme omáčkou...
  8. ...obložíme očistenými, po dĺžke pokrájanými šampiňónmi, dáme do predohriatej rúry a pečieme.
  9. Nakoniec upečené slané koláče posypeme syrom, obložíme bazalkou a podávame so zeleninou podľa chuti.
  10. Energetické hodnoty (1 ks) cca: 2135 kJ
    Bielkoviny: 18,94g
    Sacharidy: 77,13g
    Tuky: 14,54g