Slaný koláč s fetou, paradajkami a píniovými orieškami
Autor receptu: slavka2012
Pri tomto recepte som sa zdiaľky inšpirovala tureckým slaným koláčom pide, avšak namiesto kysnutého cesta som v časovej tiesni použila hotové lístkové.
2 až 4 porcie |
15 minút príprava |
Postup
- Pripravíme si jednotlivé suroviny:
- Cesnak nadrobno posekáme, paradajky pokrájame na kolieska, syr feta rukou rozdrobíme na drobné hrudky (ak je veľmi mäkká, nožom ju pokrájame na malé kocky).
- Lístkové cesto rozprestrieme do primerane veľkého pekáča tak, aby okraje prečnievali približne 1,5 cm nad povrch a rovnomerne ho posypeme rozdrobenou fetou a pokrájaným cesnakom.
- Na vrch poukladáme kolieska paradajok tak, aby sa čiastočne prekrývali. Pokvapkáme ich olivovým olejom trochu posolíme (pozor, feta je dosť slaná), posypeme píniovými orieškami a sušenými bylinkami.
- Pečieme vo vyhriatej teplovzdušnej rúre pri 180°C približne 30 minút, alebo až kým okraje koláča nie sú dozlatova upečené.
- Pred podávaním ozdobíme čiernymi olivami a lístkami čerstvej bazalky. Môžeme podávať ako malé pohostenie k vínu, alebo so šalátom ako ľahký obed či večeru