Slaný koláč s fetou, paradajkami a píniovými orieškami

Autor receptu: slavka2012

Pri tomto recepte som sa zdiaľky inšpirovala tureckým slaným koláčom pide, avšak namiesto kysnutého cesta som v časovej tiesni použila hotové lístkové.

2 až 4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si jednotlivé suroviny:
  2. Cesnak nadrobno posekáme, paradajky pokrájame na kolieska, syr feta rukou rozdrobíme na drobné hrudky (ak je veľmi mäkká, nožom ju pokrájame na malé kocky).
  3. Lístkové cesto rozprestrieme do primerane veľkého pekáča tak, aby okraje prečnievali približne 1,5 cm nad povrch a rovnomerne ho posypeme rozdrobenou fetou a pokrájaným cesnakom.
  4. Na vrch poukladáme kolieska paradajok tak, aby sa čiastočne prekrývali. Pokvapkáme ich olivovým olejom trochu posolíme (pozor, feta je dosť slaná), posypeme píniovými orieškami a sušenými bylinkami.
  5. Pečieme vo vyhriatej teplovzdušnej rúre pri 180°C približne 30 minút, alebo až kým okraje koláča nie sú dozlatova upečené.
  6. Pred podávaním ozdobíme čiernymi olivami a lístkami čerstvej bazalky. Môžeme podávať ako malé pohostenie k vínu, alebo so šalátom ako ľahký obed či večeru