Slaný hubový koláč fotorecept

egreska - fotkaegreska, 9. júna 2010
Slaný hubový  koláč (fotorecept)
Foto: egreska

Včera sa nám pošťastilo nájsť dva krásne šampióny..

Suroviny

1 ks
asi 3-4 strúčky




Postup

  1. 1

    Taketo krásne kúsky sa nam podarilo najsť..

    Slaný hubový  koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Šampiony pokrajajte na platky a poduste na kvapke oleja, kym sa voda nevyparí ,osolíme ,okoríme ako vraví kuchar Vincenzo :-))

    Slaný hubový  koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mne to nedalo ho nakrajat, tak som ho nechala takto v celku a pekne do hneda sa opiekol -hotové vyberieme na tanier a do vypeku hodíme nakrajany cesnak..

    Slaný hubový  koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridame špenat ,ochutíme solou ,korením a dusíme kym sa nevyparí všetka voda..

    Slaný hubový  koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Lístkové cesto si rozdelíme na polovice,vyvalkame (nie moc na tenko) a z každej vykrojíme kruh -ja som si pomohla pokrievkou

    Slaný hubový  koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Jedno cesto dame na plech navrstvíme špenat -pri okraji nechajte asi 2 cm volné

    Slaný hubový  koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Posypeme syrom

    Slaný hubový  koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Navrstvíme huby -mali by byt bez štavy

    Slaný hubový  koláč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Znovu posypeme syrom

    Slaný hubový  koláč (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Prikryjeme druhym platom cesta,potrieme vajičkom a popichame nožom -kraje dobre zlepíme

    Slaný hubový  koláč (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Pečieme na 180 st asi 30 minut

    Slaný hubový  koláč (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    My sme ho mali na obed spolu s miešanym šalatom

    Slaný hubový  koláč (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

evusik
veru @egreska máš sa čím chváliť, krásnym úlovkom a ešte krajším koláčikom, tomu sa povie kreativita, super nemám slov
michsamant
jeee, tak toto je super recept a tie sampinony nemaju chybu a zberatel tiez :)
tinca
@egreska tak toto je origoš recept, len kde nájsť taký šampiňón? A ten drobček je kto, zlatý?
alexdidi
Úžasný koláčik...pri tvojich úvodných slovách receptu: "...šampióny pokrájame na plátky...", som si pomyslela, že mne by bolo ľúto pokrájať to dielo prírody...a v ďalšej vete si pokračovala presne v mojich úvahách...určite bol aj veľmi chutný...
barborao
toto je vyborne! ukladam si, kedze tajne dufam ze aj nam sa postasti najst taketo mego hriby ;)
babav
Take sampiony som este v mojom zivote nevidela.U nas su k dostaniu iba malicke,kupovane. Nepochybujem ,ze kolacik bol vyborny!Pre zaujimavost, aky mal priemer ?
zdezda
:-)))to fakt bombové papanie, kde ste našli tie obrovské šampiňóny?
egreska
šampiony sme našli na Vlkolínci,sú lesné , byvaju taketo velké ale ešte ani my sme nikdy take nenašli,tento menší mal priemer 20 cm a vačší sme dali starkým ,tak ten sme neodmerali :-( a maly hubar je naš syn Dany ,mal čo robit aby ho neprevažili :-)) inak možem povedat že nam to velmi chutilo,je to super kombinacia..vyskušajte !!
sjuz
to je fakt KRÁSNE:)! mňam!
sjuz
ináč - čistinka - malý je veru tvoj... :)
egreska
@sjuz ,tak to neviem či by sa čistinka potešila ,mat takehoto beťára doma :-))
@alzbetka presne nam to pripomenulo chuť bedle,takže ak nejake najdeme tak to určite urobím aj z nich ..
zdezda
:-) z bedlí to vyskúšam aj ja, bo tu v Blave také šampiňóny určite nenájdeme, dík :-)
michsamant
ahoj egreska, dnes si ma inspirovala a robila som sampinonovy slany kolac, len som pouzila aj cuketu a mrkvu a ochutila tymianom, cesnakom a zamiesala do plnky rozslahane vajicka. cesto som robila take ako robim na placky paratha a mozem povedat,ze decka ticho jedli ani nemrkli :) dakujem za dalsi super receptik!


sracz
Blahoželám ku krásnej práci Egreška, mamka šikovná = Kosmatka, "čaja" naša na Vareche. O úžasnej chuti absolutne nepochybujem! Ďakujem za nápad zvlžšť s foto № 1 a Michsamant prosím, aby ma naučila, ako vkladať foto do komentárov! Tajomstvo pre Ježibabku1 (ale len pre Teba, nikomu ho neprezrtaď) - šampiňóny "tanieraky" môžeš nájsť nad Myslavou, v údolí medzi Baškou a Lorinčíkom. Žiaľ v mojich nových podmienkach o "vlastnoručnom zbere" húb môžem iba snívať. Na Tvoj koláčik, Egreška milá, budem musieť kúpiť portobello mushrums v OD, podobne ako aj ostatné zložky. Ale chute si mi narobila "chay way tsures" - preukrutné! Došlo mi, že: "Mučeníčko je aj Tvoje potešeníčko"! V dobrčom a na furt priatelia!
egreska
@mi ška ved ty si vymyslela uplne nový recept :-)) a nepochybujem že takisto chutný ,ved detičky to potvrdili..
@sracz díky za vyčerpávajuci komentar ,to je smola že nemožeš vybehnut do hory,ale nevadí aj s kupenými to bude určite dobre,ale dnes som ho robila pre velky uspech znovu s tym vačším šampionom a zhodli sme sa, že tieto lesne šampiony chutia úplne inak ako z obchodu,ovela ovela lepšie,maju taku vyraznejšiu hubovu chut...
22janka22
Otvorím recept, pozerám na obrázok a vravím si... to sú krásne bedle a ono nie :-)
Nikdy by ma nenapadlo, že sú to šampiňóny :-)
Podľa mňa, keď sa niečo volá koláč, tak by to malo byť sladké, ale toto nie je koláč, to je umelecké dielo a to môže byť aj slané :-)
chorvatka
Nie su to nahodou peciarky ? ja som vas kolac vyskusala s "filo" cestom, je vyborny a jemne listkovany : treba kazdy list potriet rozpustenym maslom; na spodok som dala 3 listy (su obdlznikove tak som to dala na maly pekacik) na vrch tak isto. Doba i teplota pecenia sa nemenia.
egreska
@chorvatka ,ano je to pečiarka polná ale je to len iný nazov pre šampion ..da sa urobit aj s filo cestom ,je to v podstate podobne ako lístkové ,som rada že vam chutilo :-))
martina34
práve dnes som si na tvoj receptík spomenula, včera sme nazbierali bedle a bolo ich veľmi veľa, niečo som vypražila ako rezne a zopár som urobila podľa tvojho receptíku, mňamka :-)
egreska
Matka,super ,to som rada že ste si pochutili..aj ja som si prave doniesla domov plnu misku bedlí,zajtra bude obed :-)) minule som aj ja robila tento kolač z bedlí ale viac nam chutil s tým velkým šampionom :-)
luclup
Nooo huby mame, takze tento kolac je horucim kandidatom na vyskusanie, s k v e l y receptik (: asi mozem pouzit aj mrazene huby, ze? este pockat na nas spenat.. ked upeciem napisem ako nam chutilo, pekny recept ♥️




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia