Slaninkovo-tvarohová nátierka s medvedím cesnakom (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Je tu zopár nátierok s medvedím cesnakom, väčšinou s čerstvým, čo je určite najzdravšie, ja som ho chvíľku orestovala na rozpraženej údenej slaninke, čím dostal fajný šmak a po vychladnutí zmiešala s ochuteným tvarohom.

Suroviny

Postup

  1. Suroviny.
  2. Slaninu pokrájame na drobné kocky a na miernom plameni rozškvaríme.
  3. Pridáme nasekaný medvedí cesnak a necháme ho zatiahnuť. Je to rýchlovka. Keď sa sparí, odstavíme a necháme vychladnúť.
  4. Tvaroh vymiešame dohladka, ak máme hrudkovitý, zriedime ho podľa potreby kyslou smotanou /jogurtom/, ja som si pomohla mixérom.
  5. Premiestnime do misy, pridáme vychladnutý cesnak, natrhanú šunku, kôpor, soľ, korenie a pokvapkáme olivovým olejom.
  6. Zľahka premiešame, mohli by sme nechať odstáť, a potom podávať, ale dá sa aj hneď.
  7. Je to naozaj veľmi chutné, už len toho "macka" uloviť alebo dostať /viď ja/ :) prajem všetkým dobrú chuť...