Slané variácie z lístkového cesta

diabambulka - fotkadiabambulka, 17. októbra 2010

Suroviny

JEMNÉ SYROVÉ TYČINKY:
400 g
100 g
2 PL
100 g, nastrúhaná alebo ementál
1/2 čajovej lyžičky
ŠUNKOVO-SYROVÉ KOLIESKA :
400 g
2 ks v črievku
40 dkg nakrájaná
100 g nastrúhaný
SALÁMOVÉ KOLIESKA :
200 g
100 g
150 g nastrúhaný




Postup

  1. 1

    JEMNÉ SYROVÉ TYČINKY: Cesto rozvaľkáme na 1/2 cm. Mlieko rozhabarkujeme so žľtkom a potrieme povrch cesta, posypeme strúhanou nivou, preložíme, znovu rozvaľkáme a posypeme nastrúhaným eidamom a posypeme mletou červenou paprikou. Rozvaľkáme na 3 mm a nakrájame pásiky dlhé 8 cm a stočíme. Poukladáme na plech a pečieme na 210 stupňov 8-10 min. Vrch potrieme zvyšným vajíčkom.

    Slané variácie z lístkového cesta - obrázok 1
  2. 2

    ŠUNKOVO-SYROVÉ KOLIESKA : Vyvaľkáme lístkové cesto, rozdelíme na 1/2. Každú 1/2 natrieme 1 celým čievkom syrokrému a poukladáme šunku a posypeme stúhanou nivou. Celé to zroľujeme do tvaru rolády a nakrájeme tak na 0,5 cm kolieska. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. a pečieme pri 180 stupňoch 20 minút.

    Slané variácie z lístkového cesta - obrázok 2
  3. 3

    SALÁMOVÉ KOLIESKA : Rozvaľkáme si lístkové cesto, natrieme ho kečupom, posypeme pizza korením a poukladáme na vrch šunkovu alebo suchú salámu. Zatočíme do rolády a buď to pečieme v celku ako závin a po upečení nakrájame, alebo si to môžme nakrájať na trojuholníky a upecť. So salámou je to slanšie a odporúčala by som to piecť ako závin, pretože sa to lístkové cesto pri pečení šmýka zo salámy a konečný výsledok nieje až taký pekný. Lepšie sa to robí so šunkou:-) ale so salámou to ma lepšiu chuť.

    Slané variácie z lístkového cesta - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť

Diskusia k receptu

babidka
vyzera to taaak dobre a superkaloricky , ze asi neodolam :-) Aby som mala alibi , tak to urobim "akoze pre navstevu" / ako radi klameme sami seba pri takych pochutkach/ "-))))))))
adamko159
takéto slanne mňamky máme z listkového cesta velmi radi,je to rýchle a všetkým to chutí........dakujeme za nové recepty!
paveljrk
Krásne to vyzerá hotové na tanieri.Už to je v mojej kk.
veronka8
z akej značky cesta to bolo?
v poslednom čase je cesto nekvalitné a tak si ho robím sama............
krásne nafotené......
bublika
parada uz je tam (KK) a ja zvyknem šunkovu salámu suchsiu salámu postruhat resp. pokrajat na pasiky a tak oblozit cesto....
diabambulka
ahoj hviezdickaz, potešila si, inak vitaj medzi varecháčmi a veľmi radi sa necháme inšpirovať:-)))
zifi
Vyborny typ na slane ... na Silvestra budu na 100 pro :-)
diabambulka
zifi, aj ja sa chystám medzi sviatkami veru niečo slané upiecť z lístkového ceta, bude to príjemná zmena a určite padnú veľmi rýchlo :-)))
lucia82
ja robim ticinky so slaninkou,,,maju strasnýýý uspech,,,a kolieska podobne ako ty,,,,skoro kazdej návsteve,,,:O)))
1x fanina
diabambulka
Ooo prezraď ako ich robís a čo tam davas na tie slaninkove, mňam. Rada sa nechám inšpirovat a vyskúšam;0)
andulicek
ja som tu roladu uz robila aj z listkoveho aj z kysnuteho cesta, len ja mam taky maly problem a to je zvinutie cesta... nikdy to nespravim dobre, nech sa akokolvek snazim a potom sa mi to aj tak rozpada... mate na to nejaky trik, ako to spravit co najlepsie?
grandma
Vyzerá to úžasne, skvelý nápad, určite vyskúšam.
hanak
@diabambulka , super RP. Narobil som dcére na firemný večierok a zožalo to veľký úspech. Aj " rozpišťaní" Kórejci pri tom mrnčali spokojnosťou. Vďaka za skvelý RP. Na vianoce robim opäť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia