Slané špaldové krekry so sézamom podľa Hanky Zemanovej (fotorecept)

Autor receptu: matavarecha

Sú to trvanlivé slané krekry a ešte k tomu zdravé ( pri použití 150 g pohánkovej a 100 g kukuričnej múky vhodné aj pre celiatikov) Vhodné pre vianočné slané chrumkanie :-)

15-20 minút
na 160 °C

Postup

  1. Zo všetkých surovín okrem sézamu vypracujeme cesto. Vyvaľkáme ho na tenký plát medzi papierom na pečenie, posypeme sézamom a valčekom ho zatlačíme do cesta. Nakrájame. Pečieme na 160 °C 15 až 20 minút (záleží na tenkosti cesta). Krekry necháme dobre vychladnúť množstvo je na cca 2 plechy Robila som aj z 150 g pohánkovej a 100 g kukuričnej múky pre tetu čo má celiakiu len tieto sa dlhšie pečú a chuťovo tiež veľmi dobré Skúšala som aj obmenu s tymianom, môžeme použiť rôzne chute cesnak, rozmarín, štipka papriky, parmezán, tekvicové semiačka atď...
  2. vypracované cesto
  3. rozdelíme na dve časti
  4. vyvaľkáme ho na tenký plát medzi papierom na pečenie takto sa nelepí
  5. a prenesieme na plech aj s papierom ( vrchný dame preč)
  6. rovnomerne posypeme sézamom a valčekom ho zatlačíme do cesta
  7. nakrájame
  8. a po upečení