Slané špaldové krekry so sézamom podľa Hanky Zemanovej (fotorecept)
Autor receptu: matavarecha
Sú to trvanlivé slané krekry a ešte k tomu zdravé ( pri použití 150 g pohánkovej a 100 g kukuričnej múky vhodné aj pre celiatikov) Vhodné pre vianočné slané chrumkanie :-)
Postup
- Zo všetkých surovín okrem sézamu vypracujeme cesto. Vyvaľkáme ho na tenký plát medzi papierom na pečenie, posypeme sézamom a valčekom ho zatlačíme do cesta.
Nakrájame. Pečieme na 160 °C 15 až 20 minút (záleží na tenkosti cesta). Krekry necháme dobre vychladnúť množstvo je na cca 2 plechy
Robila som aj z 150 g pohánkovej a 100 g kukuričnej múky pre tetu čo má celiakiu len tieto sa dlhšie pečú a chuťovo tiež veľmi dobré
Skúšala som aj obmenu s tymianom, môžeme použiť rôzne chute cesnak, rozmarín, štipka papriky, parmezán, tekvicové semiačka atď...
- vypracované cesto
- rozdelíme na dve časti
- vyvaľkáme ho na tenký plát medzi papierom na pečenie takto sa nelepí
- a prenesieme na plech aj s papierom ( vrchný dame preč)
- rovnomerne posypeme sézamom a valčekom ho zatlačíme do cesta
- nakrájame
- a po upečení