Slané rezy (fotorecept)

Autor receptu: vavan

rezy nemusia byť len sladké,môžu byť aj slané zároveň môžte toto cesto použiť ako korpus na slanú tortu Ø 24cm rozkrojiť na 3 časti

50 minút
na 180° °C

Postup

  1. Do misy si dáme všetky suroviny a vypracujeme hladké cesto,necháme 30 minút kysnúť. Ak budete robiť s klasickým droždím tak si treba spraviť zvlášť kvások 25g droždie ,1PL kryštálového cukru a 50ml vlažného mlieka.
  2. Vykysnuté cesto preložíme do maslom vymasteneho pekáča približne27x16môže byť aj menší a necháme zasa ešte 30min kysnúť.Pečeme pri 180°C 50minút.Cesto je dosť vysoké tak je treba skúsiť špajdlou keď sa nelepí tak je upečené. Toto cesto môžete použiť ako korpus na slanú tortu.
  3. Upečené necháme dobre vychladnúť.
  4. Po vychladnutí vrch aj boky zrežeme a rozkrojíme na 4 časti ak robíte tortu tak stačí len prekrojiť na tri časti a netreba zrezávať.
  5. Nátierka: 200g zmeknutého masla zmiešame s 375 g bryndze a pridáme nadrobno nakrájané cibuľky( nezabudnite si nechať cíbiky na ozdobu),ak to bude moc tuhé rozrobíme to kyslou smotanou. Rozdelíme si ju na 2 časti a do druhej časti pridáme sladkú papriku
  6. Prvý plát natrieme polovicou paprikovej nátierky.
  7. Priložíme druhý plát natrieme polovicou bledej nátierky
  8. Priložíme tretí plát natrieme paprikovou nátierkou, priložíme posledný plát vrch prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme doskou na ktorú dáme ešte ťažšiu knihu a dáme na 3 hod do chladničky
  9. nakoniec povrch natrieme bledou plnkou
  10. posypeme cíbikmi a ozdobíme podľa svojej fantázie.Pre výsledný efekt pri krájaní som ešte boky rezu orezala.Dobrú chuť.