Slané rezy (fotorecept)
Autor receptu: vavan
rezy nemusia byť len sladké,môžu byť aj slané zároveň môžte toto cesto použiť ako korpus na slanú tortu Ø 24cm rozkrojiť na 3 časti
Postup
- Do misy si dáme všetky suroviny a vypracujeme hladké cesto,necháme 30 minút kysnúť.
Ak budete robiť s klasickým droždím tak si treba spraviť zvlášť kvások 25g droždie ,1PL
kryštálového cukru a 50ml vlažného mlieka.
- Vykysnuté cesto preložíme do maslom vymasteneho pekáča približne27x16môže byť aj menší a necháme zasa ešte 30min kysnúť.Pečeme pri 180°C 50minút.Cesto je dosť vysoké tak je treba skúsiť špajdlou keď sa nelepí tak je upečené. Toto cesto môžete použiť ako korpus na slanú tortu.
- Upečené necháme dobre vychladnúť.
- Po vychladnutí vrch aj boky zrežeme a rozkrojíme na 4 časti ak robíte tortu tak stačí len prekrojiť na tri časti a netreba zrezávať.
- Nátierka:
200g zmeknutého masla zmiešame s 375 g bryndze a pridáme nadrobno nakrájané cibuľky( nezabudnite si nechať cíbiky na ozdobu),ak to bude moc tuhé rozrobíme to kyslou smotanou.
Rozdelíme si ju na 2 časti a do druhej časti pridáme sladkú papriku
- Prvý plát natrieme polovicou paprikovej nátierky.
- Priložíme druhý plát natrieme polovicou bledej nátierky
- Priložíme tretí plát natrieme paprikovou nátierkou, priložíme posledný plát vrch prikryjeme
papierom na pečenie a zaťažíme doskou na ktorú dáme ešte ťažšiu knihu a dáme na 3 hod
do chladničky
- nakoniec povrch natrieme bledou plnkou
- posypeme cíbikmi a ozdobíme podľa svojej fantázie.Pre výsledný efekt pri krájaní som ešte
boky rezu orezala.Dobrú chuť.