Slané paradajkové cupcakes s čerstvou bazalkou

lubi - bez fotkylubi, 14. marca 2016
Slané paradajkové cupcakes s čerstvou bazalkou
Foto: lubi

Tieto slané cupcakes sú naozaj šmrncovééé. Sladkasto-pikantná príchuť sušených paradajok, sa stretá s chuťou čerstvej bazalky.

12
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 175 °C

Suroviny

50 g
6 ks
2 PL
100 g
2 ks
1 PL
125 ml
250 g
2 ČL
Krém:




Postup

  1. 1

    Pór a bazalkové lístky umyjeme, sušené paradajky necháme odkvapkať od oleja. Všetko spolu najemno nakrájame.

    Slané paradajkové cupcakes s čerstvou bazalkou - obrázok 1
  2. 2

    Heru si vyšľahame do peny, postupne k nej pridávame vajcia, paradajkový pretlak, pór, sušené paradajky, bazalku, mlieko, soľ a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Šľaháme na najnižších obrátkach len do vtedy, kým sa nám všetko spojí. Ak ešte treba premiešame to už len varechou. Ak by sme to šľahali dlho, cesto by začalo byť také naťahovacie ako na halušky.

    Slané paradajkové cupcakes s čerstvou bazalkou - obrázok 2
  3. 3

    Hotovou zmesou plníme mafinové košičky, tak do 2/3. Ja používam silikonové formičky, papierové sa mi stále prilepili. Rúru predhrejeme na 175 stupňov. Pečieme asi 20 - 25 minút, do zlata.

  4. 4

    Upečené cupcakes necháme trochu vychladnúť. Na vrch dáme krém, ktorý urobíme zmiešaním cottage syru, kyslej smotany, najemno nakrájanych cherry paradajok a lístkov bazalky. osolíme podľa chuti. Množstvo si zvoľte podľa seba. Kto koľko a ako ľúbi. Nedávala som krém na všetky kúsky hneď, ale až tesne pred konzumáciou, pretože cesto je dosť jemné a krém upije. Jedli sme ich ako ľahké hlavné jedlo, so šalátom. Chutia teplé, aj studené. A dokonca aj deťom.

Diskusia k receptu

drajan
Receptík ihned ukladám , veľmi sa mi páči
chica114
Hmmm...paradajky mam rada a tie cupcakes musia byt este lepsie 5*
drajan
Akurát na Veľkú noc som robila muffiny s nivou. Práve som špekulovala, že by som mala vyskúšať nejaké cupcakes na slano, s nejakou fajnou penou ... a tu zrazu recept. Dík, ukladám, vyskúšam...už to, že je tam špaldová múka má u mňa bod!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia