Slané fánky smažené a pečený lepník z jedného cesta

Autor receptu: an3da

Kedˇ nemám chlieb tak je toto dobrá zámena, my to voláme lepňa, aj tie fánky smažené aj ten pečený.

110 minút
príprava
20-25 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto si dáme vymiesiť do pekárničky, tiež tam aj vykysne. Ja dávam malú a pol lyžičky cukra a veľkú, nie celkom plnú soli, hovorím o tej lyžičky od pekárničky. A jednu polievkovú lyžicu masti. Kedˇ pekárnička ohlási že je hotová, cesto vyhrnieme a podelíme si na menšie čiastky, ak chceme smažiť iba fánky, a ak chceme upiecť lepník, tak si oddelíme jednu väčšiu časť. Lepník na pečenie vyvaľkáme, nakrojíme, posypeme soľou a rascou. Necháme vykysnúť asi pol hodiny a pečieme na 250 stupňov.
  2. Na fánky si dáme menšie kúsky, trochu vyvaľkáme a necháme trochu vykysnúť. Smažíme v panvici vo väčšom množstve masti.
  3. Upečený lepník: