Slaná torta

Autor receptu: nosstek

túto tortu som robila pre mojho priateľa na valentína :)

Postup

  1. Najprv si naukladáme sendvič ja som dala 3x4 ks ale záleží od vás akú veľkú ju chcete mať aj akú vysokú a samozrejme aj tvar si môžete zvoliť aký chcete. Na prvú vrstvu som natrela máslo, naukladala plátky tvrdého syra a vajíčka na tvrdo. Zase naukladáme sendvič. Na ďaľšiu vrstvu som dala pikantnú nátierku, parížsky šalát a suchý salám, ja som dala malokarpatskú salámu. Zase naukladáme sendvič. A na tretiu vrstvu som dala zase máslo, syr tvrdý šunku a vajíčko na tvrdo. Nakoniec sendvič.
  2. Tortu som vykrojila v tvare srdca. Po bokoch a na vrch som natrela mäkký syr aby mi lepšie držali suroviny ktoré som tam dala. Nastrúhala syr, naukladala vajíčka, červenú papriku, šalát, šunku, cibulku, reďkovku, syr, rajčinky. Všetko samozrejme záleží na vašom vkuse, na tom čo mate radi a čo si tam a ako date. Po bokoch som dala korbačiky ktoré som si rozmotala a take nite som ukladala jednu na druhu.
  3. Samozrejme všetko záleží od vašej chuti, čo lubite, čo tam chcete, v akom poradí to tam dáte. Tak isto aj ozdoba a množstvo surovin. Preto som tam ani nepísala počet. Chutovo bola výborna. určite odporučam parížsky šalat alebo iny vlašsky atd torta nie je taka sucha.