Slaná torta fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 2. marca 2017

Švagrinka mala včera narodeniny a má cukrovku, tak som jej urobila slanú tortu. No a včera bol pôst, tak je bezmäsitá.

40-50 minút
príprava

Suroviny

2 balenia
300 g
1 veľký ks
5 ks
2 PL
podľa chuti
podľa chuti
200 g
 (zelené časti)




Postup

  1. 1

    Urobíme si z masla, syra Bambino, horčice, vajíčok, soli a korenia nátierku. Potom si na drobnučko nakrájame všetky tri papriky. No a na pripravený podnos začneme ukladať chlieb, na ktorom sme si kôrku poobkrajovali. Natrieme nátierku.

    Slaná torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Posypeme nakrájanou paprikou.

    Slaná torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tu už bola druhá vrstva, nie všetko som fotila. Toto je už tretia vrstva chlieb. A takto som pokračovala päť krát. Na koniec som boky a aj vrch torty natrela nátierkou a posypala na jemno nastrúhaným syrom. Na koniec som okolo dala kučeravý šalát, šupky zo šalátovej uhorky a zelené časti z jarnej cibuľky boli ako stonky a polovice paradajok ako kvietok.

    Slaná torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    No a tu je hotovo bližšie. Tie paradajky na budúce, ak budem robiť, trochu viac vykrojím.

    Slaná torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalší pohľad.

    Slaná torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    No a tu je aj oslávenkyňa.

    Slaná torta (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

terinka55
Oslávenkyňa vyzerá spokojná, to sa Ti podarilo, a to je hlavné, gratulujem.
altyn
Tak mne sa torta veľmi páči, neviem či by som sa o ňu aj s niekým podelil. Ale musím nesúhlasiť s @Terinka55 , mne sa zdá, že oslávenkyňa na to pozerá s nedôverou, asi nevie čo to je. Škoda že nemáš fotky po okoštovaní. To by by bol výraz spokojnosti!!! Beriem si inšpiráciu! A 5 *!



babka123
Oslávenkyni prajem všetko najlepšie, hlavne zdravie, aj Tebe. Je šťastím pre ňu, že má takú švagrinú.
sonulienka
Všetkým Vám veľmi pekne ďakujem.
A švagrinka bola naozaj veľmi prekvapená a potešilo ju to, že sme prišli práve v deň jej narodenín a merali sme cestu cez týždeň. Myslela si, že prídeme na víkend.Nebývame totiž v jednom meste.
mitzy
@Sonulienka , v toastovom chlebe je veľa cukru. Pozor na to, ak je zámer vyhnúť sa mu. Radšej upiecť potom korpus na slano. Inak torta veľmi pekná a originálna ;)

denyany
Pekná torta! Otec bude mať onedlho okrúhle výročie, mám upiecť tortu. Tak urobím sladkú aj slanú, ako prekvapenie. Veľmi si ma inšpirovala, vďaka.
sonulienka
@denyany ďakujem a ak chceš urobiť prekvapenie pre otecka mrkni aj na iné moje slané kytice a torty možno sa Ti zapáčia aj iné. A ak urobíš daj vedieť a pošli mi obrázok ako sa Ti podaria budem sa tešiť. A ak niečo budeš chcieť poradiť tiež sa ohlás rada Ti pomôžem.
denyany
Ďakujem, @Sonulienka. Tvoje slané torty mám odsledované(a veľmi Ťa obdivujem) a ak bude treba, ozvem sa. Pekný víkend prajem.
mares
Keď som zbadala fotku, ani som neriešila aké suroviny tam idú a šup s receptom do KK. Veľmi pekné a isto iste chutné ako to u autorky býva zvykom.Díky. Pekný večer.
mitzy
@Sonulienka (3.3.2017 07:21) ja mám toasty veľmi rada, takže mňa by ste uhostili tiež, hlavne keď bola slaná torta bez mäsa :) hlavne je super, ako si sa pohrala s tulipánmi na nej a skombinovala si to s tulipánikmi v kochlíku.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia