Slaná roláda

Slaná roláda s ajvarom

Autor receptu: frommykitchendotcom

Chutné predjedlo, ktoré hostí nesklame.

Suroviny

Postup

  1. Najprv oddelíme bielky od žĺtkov. Žĺtky vyšľaháme do penista, pridáme k nim ajvar, kyslú smotanu, soľ a vmiešame to všetko pomaly k žĺtkovej pene pri menších otáčkach. Potom vmiešame múku.
  2. Bielky vyšľaháme osobitne na tuhý sneh a následne ho zľahka varechou vmiešame k žĺtkovej hmote.
  3. Hmotu vylejeme na plech 30x40 cm vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 200 °C asi 15 minút. Hotovú piškótu hneď po upečení dáme na vlhkú utierku a zrolujeme do rolády. Necháme úplne vychladnúť a následne plníme.
  4. Zmiešame kyslú smotanu a majonézu a natrieme ňou piškótu. Trocha krému necháme na potretie hotovej rolády. Ak máte radi, môžete pridať pažítku, poprípade 1-2 PL ajvaru aj do krému. Na krém poukladáme šunku, znovu zrolujeme a ozdobíme hore zvyškom krému. Necháme odstáť. Odporúčam použiť radšej kockastú šunku namiesto okrúhlej.