Šľahačkové srdce s čerešňovým želé (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Upiekla som koláčik, ktorý spĺňa všetky chute u nás v rodine. Je tam ovocie, želé, šľahačka, výborný sirup a ešte aj pistácie. Len sa tak za ním zaprášilo.
16 porcií |
40 minút príprava |
40 minút na 160 °C |
Postup
- V hlavnej úlohe je sirup na Sodastream- Redberry a čerešne zo záhradky.
- Pripravila som si ostatné suroviny.
- Maslo s cukrom(150g) vymiešame...
- ...pridáme vajcia, pudingový prášok, tiež aj vanilkový cukor...
- ...potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, premiešame.
- Keďže som ešte túto formu na pečenie nepoužívala, tak som ju vyumývala saponátom a potom vyutierala. Natrela som ju tukom. Do takto pripravenej formy som preniesla cesto. Cesto uhladíme stierkou.
- Na vrch cesta dáme nasekané a aj pomleté oriešky, ja som volila pistácie. Takto upravené srdiečko dáme do rúry piecť asi na 40 minút, pri teplote 160 stupňov. každý musí kontrolovať pečenie, podĺa druhu formy a výšky cesta.
- Kým sa koláč pečie, pripravíme si plnku z čerešní. V kastróli s trochou vody dáme odkôstkované čerešne prevrieť , spolu so 6O g cukru. Potom ich pomixujeme, ponorným mixerom, nie celkom dohladka.
- Potom vrátime čerešne do kastróla a zo šťavy z dusenia si urobíme želé, a to zmiešaním tortového želé so šťavou. Necháme prejsť varom podĺa návodu na prípravu želé. Chuť čerešní zvýrazníme sirupom Redberry. Zvýrazní sa aj farba. Želé necháme trocha ochladnúť.
- Po 40 minútach je koláčik upečený, necháme ho vychladnúť...
- ...potom ho veľkým nožom prekrojíme v strede na dve časti.
- Zo šľahačky v prášku spolu s cukrom vyšľaháme tuhú šľahačku(podľa návodu na obale-125ml mlieka)
- Na spodok korpusu navrstvíme želatinovú zmes čerešní, potom na ňu nanesieme šĺahačku ...
- ...a nakoniec všetko prikryjeme korpusom s pistáciami.
- Srdiečko som zdobila týmto "zdobičom".
- Koláčik rozkrájame, ozdobíme a podávame. Je fajnový, teda bol fajnový, už sa spapal.