Šľahačkové srdce s čerešňovým želé (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Upiekla som koláčik, ktorý spĺňa všetky chute u nás v rodine. Je tam ovocie, želé, šľahačka, výborný sirup a ešte aj pistácie. Len sa tak za ním zaprášilo.

16
porcií
40 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Postup

  1. V hlavnej úlohe je sirup na Sodastream- Redberry a čerešne zo záhradky.
  2. Pripravila som si ostatné suroviny.
  3. Maslo s cukrom(150g) vymiešame...
  4. ...pridáme vajcia, pudingový prášok, tiež aj vanilkový cukor...
  5. ...potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, premiešame.
  6. Keďže som ešte túto formu na pečenie nepoužívala, tak som ju vyumývala saponátom a potom vyutierala. Natrela som ju tukom. Do takto pripravenej formy som preniesla cesto. Cesto uhladíme stierkou.
  7. Na vrch cesta dáme nasekané a aj pomleté oriešky, ja som volila pistácie. Takto upravené srdiečko dáme do rúry piecť asi na 40 minút, pri teplote 160 stupňov. každý musí kontrolovať pečenie, podĺa druhu formy a výšky cesta.
  8. Kým sa koláč pečie, pripravíme si plnku z čerešní. V kastróli s trochou vody dáme odkôstkované čerešne prevrieť , spolu so 6O g cukru. Potom ich pomixujeme, ponorným mixerom, nie celkom dohladka.
  9. Potom vrátime čerešne do kastróla a zo šťavy z dusenia si urobíme želé, a to zmiešaním tortového želé so šťavou. Necháme prejsť varom podĺa návodu na prípravu želé. Chuť čerešní zvýrazníme sirupom Redberry. Zvýrazní sa aj farba. Želé necháme trocha ochladnúť.
  10. Po 40 minútach je koláčik upečený, necháme ho vychladnúť...
  11. ...potom ho veľkým nožom prekrojíme v strede na dve časti.
  12. Zo šľahačky v prášku spolu s cukrom vyšľaháme tuhú šľahačku(podľa návodu na obale-125ml mlieka)
  13. Na spodok korpusu navrstvíme želatinovú zmes čerešní, potom na ňu nanesieme šĺahačku ...
  14. ...a nakoniec všetko prikryjeme korpusom s pistáciami.
  15. Srdiečko som zdobila týmto "zdobičom".
  16. Koláčik rozkrájame, ozdobíme a podávame. Je fajnový, teda bol fajnový, už sa spapal.