Šľahačkové rezy s vaječným likérom (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Nové recepty väčšinou vznikajú zámenou surovín pri pôvodnom recepte, alebo v
situáciách "čo dom dal", ale aj náhodou, keď zostanú suroviny z iného receptu a to je
aj môj prípad. Pri tvorení likérových špicov mi zostal krém aj likér, tak som dumala čo
s tým... Pri tom dumaní mi padlo očko na zásielku od Dr.Oetkera, ktorú som vyhrala v
NČ pre ženy. Balík bohatý na pudingy, čokolády, topingy, zdobičky a zmesi na koláče.
Jednou z nich bola aj zmes na piškótové variácie a nápad bol na svete.
60 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Piškótové cesto pripravíme podľa návodu na obale.
- Rozdelíme na dve rovnaké polovice a rozotrieme na dva plechy s papierom na pečenie. Upečieme pri teplote 180 °C 10-15 minút.
- Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť, do vychladnutého pudingu pridáme zmäknuté maslo.
- Ručným šľahačom vyšľaháme na krém.
- Upečený plát cesta potrieme lekvárom a necháme vsiaknuť.
- Natrieme krém.
- Na krém položíme druhý plát cesta, potrieme lekvárom, vyšľaháme šľahačky so stužovačom, prilejeme vaječný likér a zašľaháme, likérovú šľahačku natrieme na pripravený plát cesta, posypeme práškovým kakaom a dáme stuhnúť do chladničky
- Krájame na rezy.
- Vďaka týmto špicom vznikol tento nový recept :-)