Kysnuté pudingové koláče

Šľahačkové koláčiky plnené pudingom a rožteky s makovou posýpkou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Dnes som upiekla túto dobrotu pre malých aj veľkých. Vhodné na cesty raňajky, desiatu, olovrant.

60 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si ingrediencie na cesto.
  2. Do vlažného mlieka dáme 2 PL múky, trocha cukru, rozdrobíme droždie a necháme vykysnúť kvások. Múku preosejeme, pridáme cukor, soľ, vajíčko, kvások, rozpustené maslo, smotanu. Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto nakysnúť, aspoň na 45 minút.
  3. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
  4. Cesto rozdelíme na dve väčšie časti a menšie bochníky - viď foto. Uvaríme v mlieku vanilkový puding podľa návodu na obale a pridáme aj krupicu.
  5. Menšie bochníky rozvaľkáme do kruhu, do stredu dáme puding, stočíme a preložíme na plech.
  6. Poukladáme koláčiky na plech vyložený papierom na pečenie. Väčšie bochníky rozvaľkáme do tvaru kruhu, rozdelíme na štyri časti, širšou stranou stáčame dovnútra do tvaru rožka. Posypeme makom. Moja mala pomocníčka vnučka Lea.
  7. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, do ktorého pridáme 2 PL mlieka. Pomocou nožníc nastrihneme cesto na dvoch miestach a hneď dáme piecť do rúry predhriatej na 200 stupňov, pečieme 20 minút do zlatista.
  8. Upečené.
  9. Upečené koláčiky posypeme práškovým cukrom.
  10. Rožteky pred pečením posypané makom.
  11. Po upečení.