Šľahačková bábovka (fotorecept)
Autor receptu: hviezdickaz
Rýchla , jednoduchá , chutná ...
10 porcií |
15 minút príprava |
40-45 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Celé vajcia vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom dopenista.
- Po častiach prisypávame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- Prilejeme šľahačku a dobre vymiešame.
- Asi 2/3 cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy.
- Do zvyšného cesta nasypeme kakao a premiešame.
- Zvyšok cesta vylejeme do formy a popicháme ho vidličkou.
- Navrch nasypeme hrozienka a dáme piecť do vyhriatej rúry - cca 180 st./40 - 45 min.
- Upečenú bábovku posypeme práškovým a vanilkovým cukrom.