Šľahačková bábovka (fotorecept)

Autor receptu: hviezdickaz

Rýchla , jednoduchá , chutná ...

10
porcií
15 minút
príprava
40-45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Celé vajcia vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom dopenista.
  3. Po častiach prisypávame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  4. Prilejeme šľahačku a dobre vymiešame.
  5. Asi 2/3 cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy.
  6. Do zvyšného cesta nasypeme kakao a premiešame.
  7. Zvyšok cesta vylejeme do formy a popicháme ho vidličkou.
  8. Navrch nasypeme hrozienka a dáme piecť do vyhriatej rúry - cca 180 st./40 - 45 min.
  9. Upečenú bábovku posypeme práškovým a vanilkovým cukrom.