Sladké rožky - lúpačky, bezlepkové

Autor receptu: ppokia

Tento recept som našla na faceboku ,stranke pre celiatikov.A keďže viem že nie všetci ju navštevuju tak som sa rozhodla dať ho sem na varechu aby dobrí recept našiel každý. Troška som si ho upravila.

9-10
porcií
15 min minút
príprava
45 min minút
na 180°C °C

Postup

  1. Toto su suroviny na prípravu rožkov.
  2. Z droždia, teplého mlieka ,cukru a štipku muky som si spravila kvások. Po vykysnutí som pridala muku do ktorej som dala 1 vanilkoví cukor, guarovu gumu,štipku soli.Pridala som žľtky, olej,1 čl punčovej arómy a troška mlieka. Miesila som elektrickým šlahačom a postupne som pridávala mlieko.Keď bolo cesto skoro vymiesené preložila som si ho na podložku a rukami som ho ešte vypracovala.Spravila som si šúlok a nakrajal na rovnaké diely.
  3. Rožky sa nemusia ničím plniť. No ja som dávala nutelu aj orechovú plnku. Na obrázku je nutela. Tu však treba dobre zatočiť,aby netiekla pri pečení von, mne troška tiekla.Keďže ešte nemám takú zručnosť s rožkami nie sú rovnako veľké.Ale to na chuti nič nemení.Potom som ich naukladala na plech s papierom na pečenie a potrela som ich vajíčkom a posypala troška makom.Dala som ich do truby na 40°C /15 min. kysnuť a potom som prepla na 180°C /20min. piecť.
  4. Rožky som dala do truby na 40°C /15 min. kysnuť a potom som prepla na 180°C /20min. piecť.Tieto rožky sú mekulinké a veľmi chutné.