Sladké plnené kakaové mešteky pre deti fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 4. novembra 2013

Tento veľmi lákavý meštek s prekvapením som vymyslela sama pre detičky, lebo všetky milujem..vo vnútri sú gulôčky, ktoré majú detičky radi...spojila som ich pravým Zobraziť celý popisTento veľmi lákavý meštek s prekvapením som vymyslela sama pre detičky, lebo všetky milujem..vo vnútri sú gulôčky, ktoré majú detičky radi...spojila som ich pravým včelým medom a pokvapkala čokoládou...na zviazanie mešteka som použila gumové hadíky...ozdobou sú jedlé oblátkové kvetinky s listami...

5
porcií
40 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na palacinky:
350 ml
1 ks
podľa potreby
2 lyžice
Na plnku do mešcov:
 na zdobenie
štipka
štpka do palaciniek




Postup

  1. 1

    Najprv som si vymiešala palacinkové cesto...z mlieka, vajca, múky. soli, štipky cukru a kakaa...vymiešané cesto som nechala pol hodinu postáť , aby sa chute spojili...

    Sladké plnené kakaové mešteky pre deti (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na rozohriatej palacinkovej panvici som piekla palacinky na kvapke oleja..

    Sladké plnené kakaové mešteky pre deti (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    hotové palacinky som vyložila na tanier, aby sa chladili...

    Sladké plnené kakaové mešteky pre deti (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pokiaľ sa palacinky chladili, urobila som si plnku...plnku môžete robiť ľubovoľne, podľa toho, čo ľúbia vaše detičky...ja som použila tieto guličky, farebnú ryžu a zdobiace farebné cukríky,toto mal môj syn rád...aby sa guličky pri plnení nerozutekali po celej palacinke, spojila som ich včelým medom, pomiešala a mohla som plniť mešteky...pokvqapkala som ich roztopenou čokoládou...

    Sladké plnené kakaové mešteky pre deti (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na palacinku som uložila za 2 lyžice plnky a palacinku som nazberkala ako sukničku a zviazala hadíkom..vrch cukríkov som pokvapkala roztopenou čokoládou..

    Sladké plnené kakaové mešteky pre deti (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    hotové mešteky som uložila na misu a ozdobila oblátkovými kvetinkami a zelenými lístočkami...všetko je jedlé...prajem dobrú chuť všetkým detičkám.....

    Sladké plnené kakaové mešteky pre deti (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    suroviny, ktoré som použila na plnku a zdobenie...

    Sladké plnené kakaové mešteky pre deti (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

tothka
Tvoje mešteky sa mi páčia. Škoda, že si ich nepridala skôr, hodili by sa mi . Mali sme rodinné stretnutie, také dušičkové a deťom by sa určite páčili. Odložím si nápad k budúcemu roku len vymením kakao za pudingový prášok. Mám skúsenosť s palacinkami s kakaovým pudingom, netrhajú sa a sú pružnejšie.
iva63
Izka...nádherné...kreatívne..super!...ako vidím, tak sa Ti tá koláčová múka zapáčila..tiež mám s ňou dobré skúsenosti...kk a 5*
mariamka
rozkosne! skoda zjest, teda az neuveritelne, ze vsetko je na tom jedle, krasna praca izabelka :)
anina6
veľmi pekné Izka, určite si maškrtníci pochutnali.
tatranka
To je milé a detičky budú mať naozaj radosť.Si ty ale šikovná výmyselnica.Škoda že už ani len vnúčatka nemám také malé,ktoré by sa takejto dobrote potešili.
margaretka28
no ty si teda riadna výmyselníčka, pekné je to a iste si tým urobila deťom radosš :-) 5*
salinka
Prekrásne! Detičky sa určite potešili, majú väčšiu hodnotu ako meštek plný zlatých grošov:-)
afataga
ja z teba odpadnem :-) co ty nevymyslis? krasne su, len by ma zaujimalo, kde kupujes tu trpezlivost?
izabella929
@tatranka...ve ď my dospeláci sme ako deti, no nezamaškrtila by si si z toho...? netreba to piecť, iba urobiť palacinku a naplniť môžeš aj ovocím...banánom na kolieska, mandarinkami, jahôdkami, t rošku poliať čoko a určite by si aj manžel pochutil, keď má rád sladké..aby to spolu držalo, poliať medíkom...všetko zdravé produkty..))))
radost
@izabella929
aj ja chcem byť tvoj syn..čože urobiť s tým....??ked vo veku som tvojej matky..takže miesto maškrtenia-sama budem robiť tieto palacinkové "hrátky"...nápad hodný mysliteľa..to si ty celá..skvelá..z tvojich slov cítiť k deťom veľkú lásku..si pekný človek..však-vidím to aj pri tvojom niku malom na obrázku...:-)
havino
ja teda už tiež nenachádzam slova, obdiv!! neskutočne milé to je, veľmi sa mi páčia
eviana
@izabella929 , teeeda... toto je tak krásne a milučké... to si nádherne vymyslela, viem si predstaviť drobčekov, akí z toho museli byť nadšení... 100 bodov za kreativitu :)
sracz
... nádherná a určite aj chutná voňavá dobrota, milá a pracovitá včielka @izabella929 škoda, že nemám pri sebe svojich "Čvogľo_levov", ktorým by som sa nehanbil popýšiť "cudzím perím", allias Tvojim rcp v zmysle umeleckého diela! V III/2014 idem aj ku nim a potom => "uvidíš či čo neuvidíš"! Ďakujem Ti veľmi pekne za inšpiráciu a blahoželám Ti k majstrovskému predvedeniu!
lyali
Pekne si to vymyslela :-) a keby len pre deti... dospelé jazyčiská sú este mlsnejšie (viem o takých blizučko mňa). Hneď by som šla také chutné poklady do Tvojej krásnej záhradky pohľadať (hoci tieto kvietky sú oblátkové, vždy si predstavím Tvoju krásnu záhradku) :-)
izabella929
@sladkacokoladka...pote šila si ma.-)@sracz..za blahoželanie ti ďakujem a teší ma, že ťa moje dielo zaujalo...)@alex37..mo žno ešte aj.-)@lyali...no , jasné, aj my dospeláci radi maškrtíme...) mám dojem, že moja záhrada sa rozhodla znova ožiť, schádzajú mi tulipány a lekno sa rozhodlo vrátiť zo zimného spánku...) Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia