Sladké osvieženie (fotorecept)

Autor receptu: zitus

Ďalší jednoduchý recept v mojom podaní. Rýchly,svieži a veľmi chutný koláčik.

20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Uvaríme redší puding, pridáme viac mlieka, ja som dala 7dcl. Zvolila som kakaový, aby bol pekne farebný, ale môžte kľudne dať aj vanilkový alebo podľa chuti ovocný či karamelový.
  2. Vajcia s cukrom vyšľaháme.
  3. Pridáme múku, prášok do pečiva, mlieko, olej a vyšľaháme.
  4. Cesto vylejeme na plech a na to potom rozlejeme uvarený puding. Puding by mal byť radšej trochu vychladnutý než ho budete dávať na cesto. Nech nie je úplné horúce.
  5. Dáme do rúry na 200°C asi na 20-25minut. Mne stačilo 20minut (elektrická rúra)
  6. Po vychladnutí polejeme smotanou, ktorú zmiešame s vanilkovým cukrom, prípadne medom, alebo hnedým cukrom, kto ako ma vo zvyku sladiť.Koláč som ozdobila lentilkami.
  7. A potom ešte aj roztopenou čokoládou :)
  8. Tento koláč sa dá rôzne meniť a kombinovať, niekedy spravím banánový puding a navrch na smotanu naukladám banány, alebo spravím jahodový puding a navrch dám jahody.. navrch zvyknem dávať ešte „piknik“ to kondenzované mlieko sladké, alebo rôzne tie topingy čo sa predávajú či už ovocné, čokoládové alebo karamelové. Ale veď to už je na vás, chutiam sa medze nekladú. Možno niekomu príde smiešne dávať na takýto jednoduchý recept aj fotografie, ale pamätám si svoje začiatky, keď som nevedela poriadne kde čo kedy ako čo a s čím. Dobrú chuť priatelia :)