Sladké makové cannelloni s ricottou a slivkovým kompótom

Autor receptu: archaa

10 minút prípravy a už len šup s nimi do vyhriatej rúry… Miesto ricotty môžete použiť obyčajný tvaroh a hrozienka nahradiť iným sušeným ovocím podľa vašej chuti…

2
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Hrozienka scedíme. Mlieko privedieme s cukrom do varu a sparíme ním mak. Dobre premiešame a necháme vychladnúť.
  2. Ricottu zmiešame s makom a hrozienkami.
  3. Naplníme ňou sáčik alebo ozdobné vrecko a plníme cannelloni, ktoré ukladáme do vymastenej zapekacej formy vedľa seba. Pripravíme si zálievku z mlieka, cukru a vajec a zalejeme ňou obsah zapekacej misy.
  4. V rúre pečieme asi 40 minút. Vyberieme, necháme prechladnúť a trochu pocukrujeme.
  5. Kompótovú šťavu scedíme do hrnca , pridáme solamyl a dobre prešľaháme, privedieme do varu a keď zhustne, pridáme slivky. Este krátko necháme prejsť varom a podávame s cannelloni…