Sladké makové cannelloni s ricottou a slivkovým kompótom
Autor receptu: archaa
10 minút prípravy a už len šup s nimi do vyhriatej rúry…
Miesto ricotty môžete použiť obyčajný tvaroh a hrozienka nahradiť iným sušeným
ovocím podľa vašej chuti…
2 porcie |
10 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
Hrozienka scedíme.
Mlieko privedieme s cukrom do varu a sparíme ním mak. Dobre premiešame a necháme vychladnúť.
- Ricottu zmiešame s makom a hrozienkami.
- Naplníme ňou sáčik alebo ozdobné vrecko a plníme cannelloni, ktoré ukladáme do vymastenej zapekacej formy vedľa seba.
Pripravíme si zálievku z mlieka, cukru a vajec a zalejeme ňou obsah zapekacej misy.
- V rúre pečieme asi 40 minút.
Vyberieme, necháme prechladnúť a trochu pocukrujeme.
- Kompótovú šťavu scedíme do hrnca , pridáme solamyl a dobre prešľaháme, privedieme do varu a keď zhustne, pridáme slivky. Este krátko necháme prejsť varom a podávame s cannelloni…