Sladké kura fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 1. mája 2015
Sladké kura (fotorecept)
Foto: mariamka

Stehná, krídla, prsia, čo chcete, napatláme a pečieme.. bez marinovania, čakania hodiny,... príjemne sladko-štipľavé, budete sa oblizovať :)

4
porcie
10 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
Marináda:
2 PL
2 PL
2 PL
3 strúčik
2 PL
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Ingrediencie na marinádu rozkvedláme a ponamáčame mäso. S kožou, bez, robila som tak aj tak.

    Sladké kura (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Marinádu môžeme recyklovať.

    Sladké kura (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme pri 180 °C cca 1,5 hodiny, najprv kožou dole (ak sme nezvliekli), oblievame v intervaloch 20 min. a v polovici otočíme. Pre veľký úspech som to dnes musela zopakovať. Pozor! Je to naozaj sladké a zároveň pikantné, návykové, skúste :)

    Sladké kura (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

jarunka
Toto je dobre, robila som par krat, do mojej marinady ide dost vela hnedeho cukru, to vidim med a hnedy cukor, tak ze to je podobne.
tatranka
Veľmi vyhľadávam recepty kde je mäso so sladkou príchuťou,alebo ovocím.Tvoj recept tieto požiadavky má,takže šup do KK.
klukodvody
@Mariamka oceňuji rychlý postup mnoho lidí řekne že se to nenamarinuje ,ale o tom to není .Toto je v podstatě rychlovka a ty chutě se tam dostanou .Podobně dělám křídla ve sladkopálivé marinádě a to stejně rychle a už jsem tak dělal i vepřová žebírka .Máš tam maličko jiný postup ,tak si to ukládám do k.k. a za fantasii a za to že se nebojíš to jen tak napatlat jak píšeš dávám *****
mariamka
damy, pan dakujem za zaujem, momentalne samozrejme ine starosti, uff,,
@frezia68 s cesnakom je to fajn, ako vsetko :)
@jarunka treba to vyladit, podla chuti
@izabella929 budem len rada, dakujem
p. @tatranka to je pre mna pocta, my tak akurat k pecenemu kuriatku broskyne :) toto je ale nieco uplne ine, vyssi level, dakujem
@klukodvody vazim si tvoj koment, od takeho profika zvlast
ale teraz spet k hokeju, su to nervy!!!
elysa
robievam podobne s medom, na pikantno, tiež to majú moji v obľube:)
afataga
tak uz je po nervoch :-), vyzera to fakt dobre, len dve veci by som urobila inak, ked uz je tam med, cukor by som nedavala a zda sa mi zbytocne tak dlho piect kuracie segmenty, keby to bolo bravcove, nepoviem ani ň
mariamka
@elysa ja to tiez nerobim casto, tak raz za rok, troska zmena chuti, dobre padne
@afataga tak si tusim sledovala :) do poslednej minuty napinak,, preto pisem, ze cukor "podla chuti", treba doladit chut marinady, cielom je, aby tie sladke veci skaramelizovali a omajda sa prirodzene zahustila, nie je to dlho, zalezi, ako hreje rura, inak planujem aj rebra
methi
Aj u nas je to oblubene, len miesto kecupu davam sladku chilli omacku a potom uz len med a ostatne, masko nakrajam na mensie kusky a potom uz len rychle stir fry, plus jarna cibulka nakoniec. No ale to uz je asi aj nieco celkom ine :) Pekne.
2010
Len tak mimochodom ked sa pouzije sladka thajska chilli omacka tak netreba ani cukor, med , kecup, cesnak, chilli (obsahuje vsetko)
mariamka
@methi "iny kraj, iny mrav", vobec nemam nic proti, aspon vidno v kolkych obmenach a koncinach je tento recept znamy, hokej si pozerala? :)
havino
no ja Ťa už len pochválim, že dobre to vyzerá, skončila som so sladkými marinadami
mariamka
@elyska no ako sa dari kuriatku? dufam, ze budete spokojni, dakujem za doveru,, odkaz polovicke:)
elysa
@mariamka obed výborný, nebol naposledy, šupla som tam večer aj dve sušené chilli papričky, no nech to stojí zato:), len ešte prisladím troška nabudúce, inak polovička pozdravuje a prajem peknú nedeľu...
mariamka
@elyska dakujem za odozvu, ano ten cukor tam robi svoje, som rada ze chutilo, tiez pozdravujem.. uz je po nedeli, tak aspon pekny uprsany den :)
nephilim
Najčastejšie sledujem rubriku Pamätáte si? A keďže cesta do pekla je vydláždená dobrými úmyslami a ja som duša pekelná, so zlým úmyslom som tento recept včera spáchala. Mám neter v puberte. Vrhla sa na super "zdravý" životný štýl. Momentálne odmieta mäso a biely cukor, no ryby a kuracina a trstinový sú v pohode. Mladá a blbá. Aj ja som taká bola. Včera si dala pauzu a zožrala polovicu plechu. Vďaka.
mariamka
@Nephilim (27.6.2018 12:36)
no, pekne si jej nalozila! :) radsej skor, ako neskoro /myslim zdravy ziv. styl/, ale obcas treba aj zhresit, dufam, ze si dorazila tu druhu polku :) dakujem za vyskusanie aj odozvu,
neviem, preco mi to nedoslo do mailov...
kuko95
Akurát to mám v rúre už cca pol hodinku ja mám tu marinádu ale o dosť hustejšiu dal som viac medu a na vrch ešte dosť masla 😁robím to z dvojitej dávky a dobre som spravil ta vôňa :)))
mariamka
@kuko95 (23.8.2021 08:34)

ahoj, no ako to dopadlo? som zvedavá :) inak podobne aj grilujem, len bez cukru a medu (gril to nemá rád )) a viac korenín, zrovna teraz v sobotu, výborné krídelká. Tak dúfam, že chutilo.
kuko95
@mariamka (23.8.2021 15:17)

Super recept ešte som aj fotku ti chcel pridať fajnovych stehienok ale nechcelo mi ju vlozit neviem do boha prečo :D...šak kašľať nato recept super a ja budem robiť čoskoro znova :))
mariamka
@kuko95 (26.8.2021 21:08) no nazdar, ake komplikacie, myslim ze by to islo aj bez tych nadavok, skusil si poslat fotku redakcii? ani nebudem spat bez fotky tych fajnovych stehienok
afataga
Navnadil ma Kuko, tak som dnes urobila, medu som dala polovicu a ziadny cukor, stacilo. Pod stehna som dala do pekaca mrkvu na kolieska a opadane jablka, co bolo nutne spotrebovat. Vznikli zaujimave chute.
Bolo to vyborne, ale nefotila som, lebo som to mala vybrat o 3 min. skor, chytili uz trochu opalenu farbu.
Vies, niekto moze dat aj cierne zhorene foto a bude chvaleny az do neba, ale ja si to dovolit nemozem, aj ked to cierne nebolo.
mariamka
Afi, dakujem. Pekne si sa vyhrala, jablcka peciem casto, hlavne take na rychlu spotrebu a s hydinou idu pekne dokopy. Ja by som to s tou fotkou riskla :)
afataga
Hlasim dnes repete, cukor som uz nedala, pridala som do marinady chilli, hrubozrnnu horcicu a taky cvr vinneho octu. Pod stehna som dala cuketu a mrkvu a pomedzi kusky jablka. Vyborne. Vytiahla som z rury trochu zavcasu kvoli foto.


afataga
No ale potom som to este supla do rury, aby to bolo chrumkave a hned aka farba :-), tak aby si videla, aka som odvazna, ze ti to sem davam :-), ale sama si za to mozes :-)


mariamka
@afataga (16.1.2022 13:10)

ejha, vyzerá dobre! takmer ako z grilu. Kombinuješ ako profík. Nám už tie kurence dáko neberú, už ani neviem, kedy sme mali. Skôr morku. Možno len neviem natrafiť. Díky za repete a fotky. To už každý vie, že si najodvážnejšia z Varechy :))
afataga
@mariamka (17.1.2022 07:19)

Ja v poslednej dobe kupujem len farmarske z Lidla, nemaju taku pachut ako niektore ine, su mastnejsie, ale to sa vypecie a su aj trochu zlte, vraj im do zobania pridavaju aj kurkumu, neviem, ale to urcite nie je jedovate.
No co sa odvahy tyka, su tu aj odvaznejsi, nebudem radsej menovat :-)
afataga
Hlasim dnes repete, ale ja nemam tolko takej hustej stavy, nevies preco? Ale vyborne to je, cukor uz nedavam.
afataga
@mariamka (13.11.2022 09:17)

Asi som mimoň, lebo ti vobec nerozumiem, aku druhu? Co kde davam?
afataga
Aj dnes sme mali na obed, mnam, ani som nefotila, ved furt je to rovnake.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia