Sladká saláma (fotorecept)

Autor receptu: pn

tento recept mi dala kolegyna v praci,je velmi chutny a hlavne,že sa nepečie

60
porcií

Postup

  1. vajcia s cukrom vymiešame na penu,možeme šlahat v nadobe ktoru potom možeme da na paru
  2. ked su vajička vyšlahane dame ich varit nad paru a pridame čokoladu(možeme ju polamat) a margarin(neviem ,ktory je na slovensku najlepši,ktory použivate ten dajte možete aj maslo)
  3. to všetko spolu varime a miešame z času na čas(nemusime stale)
  4. ked sa nam pekne roztopi margarin a čokolada dobre pomiešame a varime asi 20 min,nesmie to byt horuce,nech to je teple(ja to vyskušam tak,že dam do toho prst,je to teple,ale nie horuce)
  5. kym sa nam to pekne vari mi si prichystame tortove oplatky,ktore davame na namočene utierky alebo obrus(dobre ich zabalime aby nam zmakli)
  6. každu oplatku zabalime zvlašt,možete dat:mokru utierku,oplatku,nanu zase mokru utierku na nu oplatku a na nu zase mokru utierku a oplatku a zase dobre zabalime s utierkou mokrou
  7. teraz si prichystame do misky,orechy posekane ale nie na jemno nech sa orechy pekne vidia,bb-keksy rozmrvime v rukach-nech su kusky keksov(budu pekne v reze) a hrozienka
  8. ked mame vajickovu zmes uvarenu pridame ju do keksov,orechov a hrozienok a dobre vymiešame s varechou
  9. ked su nam oplatky makke(ale nesmu byt moc mokre-musia sa nam dat pekne rolovat),dame si ch na stol a keksovu zmes si pekne rozdelime na každu oplatku rovnako(tato zmes je na tri oplatky)
  10. zmes si pekne dame na začiatok oplatky aby sme ju mohli dobre stlacit a zacneme rolovat(dobre stlačame aby bola pekna ked ju budeme rezat)
  11. nemal ma kto fotit ked som to rolovala(bola som sama doma),tu su zrolovane
  12. ked su zrolovane dame si ich na podnos alebo plech ktory nam stane do chladničky,na podnos dame papier a posypeme trochu s kryštalovym cukrom a dame do chladničky stuhnut....
  13. tu je vysledok,ja z jednej rolady nakrajam 20 kuskov(tenšich)podla toho ake mate na slovensku velke oplatky,raz som to robila u maminy a boli trochu kratsie(ale to nevadi)...Dobru chut!!!!!!!!!!!!!!!!!