Kuracie prsia s marhuľami
Kuracie prsia s marhuľami

Skvelé kuracie prsia s marhuľami a olivami

siuuu - fotkasiuuu, 11. augusta 2019
Skvelé kuracie prsia s marhuľami a olivami
Foto: siuuu

Obrala som takmer posledné marhuľky a keďže džem už mám navarený, aj koláče sme už popiekli, rozmýšľala som čo s nimi. V minulosti som Zobraziť celý popisObrala som takmer posledné marhuľky a keďže džem už mám navarený, aj koláče sme už popiekli, rozmýšľala som čo s nimi. V minulosti som už viackrát pripravovala mäso v kombinácii s ovocím, tak som sa odhodlala vyskúšať recept, ktorý som našla v hromade receptov, ktoré čakajú na vyskúšanie. Priznám sa, bola som veľmi zvedavá na výsledok - marhule a mäso som si dosť dobre nevedela predstaviť, a bola som veľmi milo prekvapená - bola to dobrota neskutočná. Recept som oproti originálu mierne upravila.

2-3
porcie
10 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2-3 PL
cca 1 - 1,5 dl
podľa chuti
podľa chuti
štipka
2-3 ks čerstvé
1-1,5 dl (zeleninový alebo hydinový)
10 ks
3-4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie plátky. Ochutíme soľou, korením, potrieme roztlačeným cesnakom, poprášime korením gyros a na rozohriatom oleji orestujeme z oboch strán. Podlejeme vínom, dve minútky necháme prebublať, aby sa odparil alkohol, pridáme vývar, marhule pokrájané na mesiačiky, prekrojené olivy a dusíme do mäkka.

  2. 2

    Keď sa tekutina vydusila, nechala som mäsko jemne pripiecť, aby chytilo farbu, vybrala som von, do výpeku som pridala kvapku vína, nechala prebublať, pridala kvapku vývaru, premiešala, nechala som zľahka prebublať, stiahla som z plameňa, pridala plátok studeného masla, premiešala - vznikla fajnová šťavička na mäso.

  3. 3

    Ako prílohu odporúčam ryžu, ale pokojne si môžete zvoliť prílohu podľa svojej chuti. Jedno z najlepších mäsovo-ovocných jedál, ktoré som mala možnosť ochutnať, všetky chute perfektne ladili.

Diskusia k receptu

haji
Zajímavý recept, neotřelý, s radostí bych si dala testovací vzoreček, hmm
1x siuuu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia