Škvarkové šunkou plnené žemle z domácej pekarne

Autor receptu: mimit

Chcela som si upiect uzasne vyzerajuce zemle od @Medovnicek http://varecha.pravda.sk/recepty/zemle-plnene-udenym-masom-fotorecept/40549-recept.html. Ale potom som zistila, ze nemam mast, iba kupene najemno namlete skvarky, tak zacala mala uprava receptu.

7
porcií

Postup

  1. Pripravila som si kvások z mlieka, cukru a droždia. Do domacej pekarne som si zatial, kym kvasok vykysol, dala muku, sol, vajce, korenie a dve lyzice najemno namletych skvarkov. Pridala som kvasok a nastavila pekaren na program cesto. Krasne vykyslo.
  2. Bochnik cesta som si rozdelila na 7 casti, kazdu som naplnila sunkou, pod ktoru som dala asi pol cajovej lyzicky horcice. Na plechu s papierom na pecenie som zemlick nechala este podkysnut, potrela som ich vajickom a posypala sezamom, dala piect na 180 stupnov, kym nemali zlatisty vrch.