Škvareninová nátierka (fotorecept)

Autor receptu: jody

Keď sú na návšteve rodičia, musím rozmýšľať aj nad raňajkami (ja inak neraňajkujem :- )) a tak som sa nechala inšpirovať, ale ako sa na mňa patrí, pozmenila som recept tak, aby mi vyhovoval. Za námet však veľmi pekne ďakujem, veľmi ma zaujal ingredienciami. Inšpirovala som sa týmto receptom - http://varecha.pravda.sk/recepty/kirina-prazenicova-natierka/14294-recept.html

10 minút
príprava

Postup

  1. Nachystáme suroviny, opásame zásteru, vezmeme varechu a ideme na to.
  2. Na masle speníme na drobno nakrájanú cibuľku...
  3. ...pridáme vajíčka a urobíme hustejšiu škvareninu.
  4. V miske rozmačkáme šunkovú paštétu, zmäknuté maslo, vychladnutú škvareninu a tavený syr a vymiešame. Ochutíme soľou, paprikou a vňaťou. Ostatné ingrediencie ako boli v pôvodnom recepte som nepridávala, ale nevylučujem, že to vyskúšam nabudúce.
  5. Servírujeme na tenučkých chrumkavých hriankach z celozrného chleba a akoukoľvek čerstvou zeleninou. A nesmie chýbať pohár mlieka. Dobrú chuť. :-)