Skutočný vývar z kuracích krkov bez bujónu podľa babičky

Autor receptu: fleurdelacor

Zdravím, prvý krát uverejňujem svoj recept. Tento mám od svojej babičky. Dúfam, že pomože niekomu, kto ešte dobrý vývar neskúšal. :)

20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Budem písať to, čo by som aj pridala no neni všetko na obrázku bo som to akurat nemala alebo som suroviny nemohla u nás kúpiť../som v Australii/ Takže do studenej! vody pridáme ošúpanu cibuľu (ak chceme môžeme nechať aj so šupkou dodá trošku farby, no ja ju vždy ošupem.) Pridáme paradajku bud jednu veľkú alebo dve menšie, kúsok zelenej papriky, cesnak asi 3 strúčiky,čierne korenie asi 8 guličiek, petržlenovú vňať no bez lístkov tie použijeme neskor.
  2. Kuracie krky /teraz som to robila prvý krát z krkov, predtým len z kuracích chrbtov/ takže použila som pol kila krkov. Umyjeme, ak chceme možeme trošku očistiť od tuku, ktorý povykrajujeme. Vložíme do vody a dáme variť na malý plyn.
  3. Začne sa nám tvoriť na povrchu mastnota, všetku pozbierame lyžicou prip.sitkom. Stále je polievka na malom ohni.
  4. Keď je mäsko už mäkké , polievku prelejeme cez huste sitko do iného hrnca. Následne zase dáme polievku do hrnca v ktorom sme varili a pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler. Na koniec pridávame soľ, ak chceme trošku vegety..Žiaden bujon!! to by ste tu polievku zabili :))
  5. Mäso, čo sme vybrali necháme vychladnúť. Možeme ho trošku osoliť, pooberáme ho na malé kúsky. Prípadne ak niekto má rád obkusovať krky možeme ponechať v celku :) Keď je zelenina mäkka pridáme mäso.
  6. Na koniec pridáme na drobno nakrájanú petržlenovú vňať. A chvíľku ešte povaríme. Podľa chuti pridáme soľ.
  7. Na koniec v malom hrnci dáme do osolenej vody povariť niťovky, tenke rezančeky do polievky a tie si pridáme do taniera. Nie do hrnca, inak by sa vývar mohol zakaliť. No dúfam, že sa Vám vývar páčil. Možete ho uvariť nielen z krkov, ale aj z chrbta pripadne stehien.Ospravedlnujem sa, že všetky suroviny niesu odfotene, lenže tu niekedy je problem kupiť napriklad petržlen či zeler. Prajem dobrú chuť :)