Skrútene keksíky (fotopostup)
Autor receptu: vavan
tento recept nie je taký komplikovaný ako sa zdá.
Postup
- Svetlé cesto:Vymiešame maslo s cukrom,esenciou pridáme suché zmesi a vypracujeme hladké cesto.Tak isto pripravíme aj tmavé cesto.Biele cesto rozdelíme na 3časti.Tmavé cesto rozdelíme na 3 časti.Zabalíme do potravinárskej fólie.Dáme stuhnúť na 30 minút do chladničky.
- Rozdelenú prvú časť bieleho cesta si vyvaľkámea upravíme rukami na obdĺžník 17x12 cm
to isté spravíme aj s prvou časťou tmavého cesta
- Na tmavú časť priložíme svetlú .Môžte aj opačne potom zas vznikne iný vzhľad pritlačíme
- Prekrojíme na polovicu
- uložíme ich na seba budeme mať štyri diely,tie zas prekrojíme na polovicu uložíme na seba
pritlačíme a vznikne nám osem dielov
- 8 dielov
- teraz to zamotáme ako keď žmýkate mokrý uterák
- pekne zarovnáme do valca,zabalíme do potravinárskej fólie a dáme stuhnúť do chladničky
- To isté urobíme aj z ostatným cestom.
Po stuhnutí nakrájame na koliečka veľkosti 6- 7mm dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri teplote 165°C asi 15 minút.