Škoricovník (fotorecept)
	        Autor receptu: ywett
	         
	        
	        Recept mám od kolegyne Jarky, zákusok je výborný, s vôňou škorice a chutí ako medovník, tak som si  hneď pýtala recept. A kedže vianoce a vôňa škorice idú k sebe, tak som ho tiež vyskúšala a ponúkam tento recept aj vám ;-)
| 		  
				  	  
				  	20ks porcií  | 
				  	  
				  	55-60 minút príprava  | 
				  	  
				  	40-45 minút tepelná úprava  | 
Postup
- 100g kryštálového cukru upáliť na karamel. 
 - Pridať 2dcl horúcej vody (nesmú zostať hrčky) a necháme vychladnúť.
 - 5 vajec odvážiť(aj so škrupinami), koľko budú vážiť, tak toľko treba odvážiť cukru a múky (na fotke mi zachytilo len tri vajcia, ale bolo ich 5 a vážili 292g, tak toľko som navážila aj práškového cukru a múky)
 - Žĺtky vyšlaháme s cukrom a pridáme lyžičku mletej škorice.
 - 2dcl oleja
 - Karamel
 - Múku s kypriacim práškom.
 - Vyšlahaný sneh.
 -  Kto chce môže si cesto rozdeliť a upiecť dva pláty (ja som cesto nerozdelovala) Cesto vylejeme na plech ( ja som dávala s rozmerom36x26 vyložený papierom na pečenie a upečieme (plynová rúra: 3 stupeň) tých 40-45 minút...treba skúšať špajdlou.
 - Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku, stiahneme papier a necháme vychladnúť.
 - Zatiaľ si spravíme plnku. 1/2 litra rozdelíme, zbytok mlieka dáme variť a do zvyšného mlieka  dáme zlatý klas a 2 polievkové lyžice hladkej múky a uvaríme hustý krém, ktorý necháme potom vychladnúť.
 - Maslo vymiešame s cukrom.
 -  Vychladnutý puding vmiešame do masla a nakoniec dobre vyšľaháme. 
 - Okraje cesta orežeme a cesto rozdelíme na polovicu.
 - A kedže bolo dosť vysoké, ešte takto som prekrojila. 
 - A natrieme plnku na prvý plát.
 - Na druhý.
 - Na tretí (alebo ak bude cesto nižšie tak stačí medzi dva pláty dať plnku a trochu plnky si necháme na vrchný plát)
 - Dáme štvrtý plát, natrieme plnkou a posypeme nastrúhanou čokoládou alebo dáme nasekané pražené orechy)
 - Dáme stuhnúť do chladničky, potom prekrojíme na polovicu.
 -  Prekrojíme na väčšie obdĺžniky a ešte na trojuholníky (alebo podľa svojej fantázie, kto ako chce)
 -  Prajem dobrú chuť!