Škoricový zákusok

Škoricové rezy so želé piškótami v bielej čokoláde (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Víkendový zákusok, tentoraz škoricové rezy. Do krému som uložila želé piškóty s bielou čokoládou.

18
porcií
60 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesto: Celé vajcia s cukrom som vymiešala do peny, počas miešania som pridala do cesta hruškovicu.
  2. Múku, prášok do pečiva, sódu a škoricu som zmiešala a preosiala na trikrát do vaječnej peny a opatrne vareškou vmiešala. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekla som 10 minút. Takto som pripravila aj druhý korpus. Upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke. Kožu som stiahla ešte za horúca a zabudla som fotiť.
  3. Krém: Pokiaľ sa korpusy chladili, do mlieka som dala krupicu a vanilkový cukor a uvarila som hustú kašu, ktorú som i s rajnicou ponorila do studenej vody a vychladila.
  4. Vymiešala som maslo s cukrom do peny, po lyžici som pridávala už vopred vyšľahanú uvarenú a vychladnutú krupicovú kašu a pridala som čokoládový likér.
  5. Napokon som do krému pridala 1 balík škoricového cukru a zamiešala. Krém som rozdelila na dve časti.
  6. Na podnos som dala prvý korpus. Natrela som ho horúcim lekvárom.
  7. Na lekvár som rozotrela polovicu krému.
  8. Pripravila som si sirup a piškóty. Piškóty sú plnené jahodovým a marhuľovým želé a potiahnuté bielou čokoládou.
  9. Piškóty som postupne namáčala stranou bez čokolády v sirupe a ukladala vedľa seba na krém.
  10. Na piškóty som natrela druhú polovicu krému.
  11. Zakryla som druhým korpusom. Koláč som uložila do chladničky na 3 hodiny a až potom keď krém stuhol, som ho zaťažila 3 kg cukru a nechala v chlade celú noc..
  12. Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, koláč som poliala a dala stuhnúť do chladničky.
  13. Krájala som ho horúcim nožom. Nôž musí byť poriadne horúci, lebo musí prekrojiť aj bielu čokoládu na piškótach. Je to veľmi chutný škoricový zákusok. Prajem vám dobrú chuť.