Škoricové palacinky

Autor receptu: petuska25

Po dlhom hľadaní som konečne našla vyhovujúci recept na palacinkové cesto a vždy sa mi podaria. Samozrejme som si ešte pridala koreniny podľa seba, lebo inak by som to ani nebola ja :D

20
porcií
15 minút
príprava
45-50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vajcia rozšľaháme, pridáme vanilínový a škoricový cukor.
  2. Do tejto hmoty pomaly nalejeme mlieko. Ja ho zvyknem nechať otepliť na izbovú teplotu a pomaly šľaháme. Na záver pomaly pridávame múku a miešame všetko spolu na hladké cesto. Ak sa nám stále zdá husté, prilejeme mlieko. Cesto by malo mať redšiu konzistenciu.
  3. Na rozpálenej panvici pečieme na malom množstve oleja tenké palacinky. Môžeme naplniť lekvárom alebo tvarohom. Ako je vidno na fotke ja som ich dozdobila čokoládovým toppingom a jabĺčkovým šalátom, ktorý som pripravila z nastrúhaných očistených jabĺk bez šupky, ktoré som zmiešala s vanilínovým cukrom a šťavou z polovice citróna.