Škoricové koláče

Škoricové osie hniezda

Autor receptu: redakcia

10-15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do časti teplého mlieka nadrobíme droždie, pridáme lyžičku hladkej múky a cukru. Dobre premiešame. Necháme postáť okolo 15 minút pri izbovej teplote kým vzíde kvások.
  2. Do misky dáme hladkú múku, olej, zvyšné mlieko a cukor, žĺtky, soľ a vykysnutý kvások. Všetko spolu poriadne vymiešame do hladka, aby sa cesto nelepilo. Cesto prikryjeme utierkou a necháme asi 1 hodinu kysnúť – na teplom mieste bez prievanu.
  3. Škoricová plnka: Maslo vymiešame s práškovým a so škoricovým cukrom.
  4. Nakysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 3 milimetre a potrieme ho škoricovou zmesou. Zavinieme a rolku nakrájame 3 cm hrubé kolieska. Poukladáme ich na plech s papierom na pečenie a potrieme vyšľahaným vajíčkom. Potom ich necháme ešte 30 minút podkysnúť.
  5. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov a pečieme asi 10–15 minút do zlatista.