Škoricové osie hniezda

Škoricové osie hniezda so smotanovou polevou (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Najlepšie škoricové slimáky čo som doteraz jedla. Mäkké cesto, veľa plnky a výborná smotanová poleva. Tieto výnimočné osie hniezda moje deti a celá rodina zbožňujú. *Koláče zmiznú z plechu do pár hodín, keďže jeden kúsok nestačí :-)

11 ks
porcií
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených surovín si vypracujeme cesto, ktoré sa už oddeľuje od misky. Cesto ešte pomocou múky vypracujeme do bochníka a necháme 30-40 minút kysnúť.
  2. Na plnku si zmiešame mäkké maslo, trstinový a vanilkový cukor a škoricu. Plnku dáme zatiaľ bokom.
  3. Keď cesto nakyslo, vyvaľkáme ho na veľký kruh. Na cesto rozotrieme plnku a zrolujeme zľahka do závinu. Závin napokon pokrájame na 11 častí, hrubých na 2 prsty. Slimáky poukladáme na pekáč vytretý maslom a necháme 25-30 minút podkysnúť.
  4. Podkysnuté slimáky dáme do rúry , ktorú sme si vopred rozohriali na 180 °C na 25 minút a upečieme. Upečené necháme vychladnúť, ale nemusíte celkom do studena.
  5. Na polevu si dáme do hlbšej nádoby zmäknuté maslo, smotanu izbovej teploty a cukor. Celé to mixneme ponorným mixérom. Má to dostať konzistenciu peny. Napokon už len polevu natrieme na naše koláče a môžeme maškrtiť ;-) Ja osobne ich zvyknem po natretí nechať 2-3 hodiny postáť a až potom jesť.
  6. Tieto koláče sú naozaj fantastické, vrelo odporúčam! Cesto mäkučké a ľahké, plnka úžasnej škoricovej chuti, ktorá absolútne a výnimočne ladí so smotanovou polevou. Prajem dobrú chuť!
  7. Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube