Škoricové pečivo

Škoricové klbká (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Máte radi škoricu? Potom vyskúšajte toto vianočné drobné pečivo. Určite vám zachutí.

60 (+chladenie) minút
príprava
8 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zo všetkých prísad okrem guľôčok vypracujeme cesto a necháme ho asi 2 hodiny v chladničke odležať.
  2. Potom odoberáme kúsky cesta, vkladáme ich do lisu na cesnak a priamo na vymastený plech vytláčame do klbka s priemerom asi 3 cm.
  3. Takto vytvoríme klbká z celého cesta.
  4. Povrch klbiek posypeme trocha drobnými cukrovými guľôčkami.
  5. Pečieme na 180 °C asi 8 minút. Dávame pozor, na kakaovom ceste je upečenosť horšie viditeľná.