Škoricové cinnabons s krémovou polevou (fotorecept)

Autor receptu: skatulka

Cinnabons sme objavili v malej pekárničke Story Bakery, ktorú sme s obľubou navštevovali. Keďže ju však pred časom zatvorili, rozhodla som sa, že nám skúsim pripomenúť ich chuť doma. V podstate sú to škoricové osie hniezda ozvláštnené krémovou polevou. Našla som si jednoduchý hrnčekový recept, tak verím, že vyskúšate.

90 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si kvások z mlieka, droždia a trochu cukru. Pridáme múku, cukor, 2 vajíčka a roztopené maslo.
  2. Vypracujeme cesto a necháme prikryté nakysnúť asi 1 hodinu.
  3. Nakysnuté rozvaľkáme na obdĺžnik s hrúbkou 1 cm. Potrieme roztopeným maslo a posypeme zmesou škorice a trstinového cukru.
  4. Zrolujeme a krájame na hrúbku asi 2,5-3 cm. Na plechu necháme podkysnúť ešte asi pol ½ hodinu. Pečieme v rúre na 180°C asi 20 minút.
  5. Polevu si pripravíme z mascarpone, roztopeného masla, vanilkového cukru a citrónovej šťavy. Podľa chuti môžeme pridať ešte cukor, ale nie je to potrebné.
  6. Upečené cinnabons potierame ešte horúce pripravenou polevou. Podávame najlepšie ešte teplé.