Škoricové cinnabons s krémovou polevou (fotorecept)
Autor receptu: skatulka
Cinnabons sme objavili v malej pekárničke Story Bakery, ktorú sme s obľubou
navštevovali. Keďže ju však pred časom zatvorili, rozhodla som sa, že nám skúsim
pripomenúť ich chuť doma.
V podstate sú to škoricové osie hniezda ozvláštnené krémovou polevou.
Našla som si jednoduchý hrnčekový recept, tak verím, že vyskúšate.
90 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si kvások z mlieka, droždia a trochu cukru. Pridáme múku, cukor, 2 vajíčka a roztopené maslo.
- Vypracujeme cesto a necháme prikryté nakysnúť asi 1 hodinu.
- Nakysnuté rozvaľkáme na obdĺžnik s hrúbkou 1 cm. Potrieme roztopeným maslo a posypeme zmesou škorice a trstinového cukru.
- Zrolujeme a krájame na hrúbku asi 2,5-3 cm. Na plechu necháme podkysnúť ešte asi pol ½ hodinu.
Pečieme v rúre na 180°C asi 20 minút.
- Polevu si pripravíme z mascarpone, roztopeného masla, vanilkového cukru a citrónovej šťavy. Podľa chuti môžeme pridať ešte cukor, ale nie je to potrebné.
- Upečené cinnabons potierame ešte horúce pripravenou polevou.
Podávame najlepšie ešte teplé.