Skartovaná špargľa ako surový stužkový šalát
Autor receptu: safran
Ak Vám práve nie je do smiechu, stačí si zapnúť translator... mňa dostane zakaždým, alebo
aspoň usmeje. A ak nestačí, skúste prehodiť: preložené znova preložiť... bavíte sa o to viac,
ako tie jazyky poznáte :-) Nie, tentokrát neduste zeleninu, až je sentimentálna (ostane
surová) :-)
1-2 porcia |
5 minút príprava |
10-12 minút tepelná úprava |
Postup
- Škrabkou na zemiaky skartujte zelenú očistenú a umytú špargľu :-) Pomáhajte si ako viete, niekedy je lepšie od spodu, hlavička sa dá lepšie rozkrájať z vrchu. Ani najostrejším nožom sa mne to nedalo. Škrabka je škrabka...
- Zo surovej zelenej cukiny nakrájajte 3mm kolieska a tie prekrájajte na malé kocky 3x3mm. Krajšia by bola žltá naisto.
- Paradajku so šupkou, bez semien, iba dužinu nakrájajte na drobno.
- Na dresing alebo zálievku, podľa toho, ako ste pravoverný Slovák, rozpučte štvrťku zrelého avokáda, pridajte olivový olej, citrónovú šťavu a rozbombardujte na prvočinitele. Trocha vody pomôže, možno aj štipka soli a korenia,
- Poukladajte stužky špargle na tanier, spôsobne porozhadzujte kocôčky cukiny, paradajky, zalejte avokádovou zálievkou, prípadne ešte pokropte olivovým olejom. Pre zelenožravcov podávajte teraz.
- Pre ostatných doplňte nejakými bielkovinami a prisypte pár lístkami hladkej pertžlenovej vňate.
Tu je filet z dúhového pstruha. Dá sa ponúknuť na studeno alebo s naparenou špargľou ako teplé predjedlo či ľahká večera. Ak podávate na teplo, nezabudnite nahriať tanier - ryba si to vyžaduje... Dobrú chuť!